10SPACE, The Future Hall / SpaceStation

10SPACE, The Future Hall / SpaceStation

© Weiqi Jin© Weiqi Jin© Weiqi Jin© Weiqi Jin+ 28

  • Architects: SpaceStation
  • Area Area of this architecture project Area:  500
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Weiqi Jin
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: 北京欧力特起重机械有限公司, 沈阳金典必盛自动门有限公司, 青岛华贵复合材料有限公司
  • Structure Design Consultant:Zheng Song
  • Construction Drawing:Xingwu Zhao
  • Lighting Design Consultant:Frontier Design
  • Sound Design Consultant:Yong Zhang
  • Signage System Design:Guannan Hu
  • Construction:WFP
  • City:Dongcheng
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

Text description provided by the architects. This is a space renovation project. The original space w a box-shaped space of about 500 square meters.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

The client hoped that the renovated space could cope with a variety of usage scenarios: exhibitions, training, meetings, movies, performances, and other current unpredictable needs.

Analysis Open
Analysis Open

We found that these usage scenarios differ greatly in the requirements of visual control, streamline the organization, light environment, sound environment, and space height. So the core of the design work soon became a rethinking of the interface of the encapsulated space.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

Our goal was to solve all the problems through a simple system.

The final solution is divided into two steps: first, a large step is used to reconstruct the section of the space. The large steps can be used as both traffic space and grandstand. The second step is to wrap the whole space, including the side and top of the space, with many turning axles. The side flange forms an open "wall" and the top flange forms a "curtain" that can fall.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

All the turnovers are 5 cm thick, and special high strength honeycomb panels are used as materials. When backlighting, the material is translucent. At this time, it can be seen that there is no frame inside the whole turning board. The light diffuses uniformly inside the material. When you look closely, you can also find the texture of the fiber on the surface of the material.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

The transformed space provides a variety of ways to "see and be seen" and can be further designed in use.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:#56, Dongzhimenwaixiejie Street, Dongcheng District, Beijing, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "10SPACE, The Future Hall / SpaceStation" 31 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/909707/10space-the-future-hall-spacestation> ISSN 0719-8884
© Weiqi Jin

一零空间未来厅 / 空间站建筑师事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.