the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartments
  4. Spain
  5. P-M-A-A
  6. 2017
  7. PENTHOUSE / P-M-A-A

PENTHOUSE / P-M-A-A

  • 02:00 - 18 January, 2019
  • Curated by Danae Santibañez
PENTHOUSE / P-M-A-A
PENTHOUSE / P-M-A-A, © José Hevia
© José Hevia

© José Hevia © José Hevia © José Hevia © José Hevia + 26

  • Architects

  • Location

    Riereta 17, Barcelona, Spain
  • Category

  • Architect in Charge

    Adrián Jurado, Jaime Fernández, Magda Barceló y Albert Guerra
  • Area

    1065.63 ft2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© José Hevia
© José Hevia

Text description provided by the architects. Located on the top floor of a multi-family housing building in Barcelona’s Raval neighbourhood, the penthouse has access from the centre to a floor strangled by a lightwell that divides the house into two separate spaces: the first one, a street-facing room, and the second one, a four-times larger space divided by a series of parallel walls, derived from a structural rehabilitation.

Axonometric
Axonometric

The arcaded back façade serves as an endowment that provides a logical structure to the project. The geometrical repetition of the consecutive and dividing load-bearing walls results in a unique space that conceptually preserves its original limits. Around the structure, functionality exceeds the physical limits, either surrounding it or just bumping into it. The sofa, the bathtub, the bedroom and the shower, as well as the dressing area, find their own place on a fluffy green fitted carpet. 

© José Hevia
© José Hevia

A mirrored cubicle articulates the two areas. The mirrors turn the intimacy of the toilet room into infinite, which means that the toilet room becomes intimate within the infinity of reflections.

© José Hevia
© José Hevia

The street-facing room becomes the public space of the house with a wide table. The movable elements allow that cooking, eating, sitting and hosting have a place around the table. 

© José Hevia
© José Hevia

The renovation works started in 2015. A period of two years permitted an artisanal process of trial and error that had its mishaps on the way. 

© José Hevia
© José Hevia

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "PENTHOUSE / P-M-A-A" [PENTHOUSE / P-M-A-A] 18 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/909453/penthouse-p-m-a-a/> ISSN 0719-8884
© José Hevia

巴塞罗那的连续拱墙顶层公寓 / P-M-A-A

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.