All
Projects
Products
Events
Competitions

The Corner Building / Jarmund / Vigsnæs AS Architects MNAL

The Corner Building / Jarmund / Vigsnæs AS Architects MNAL

© Paul Paienwonsky © BN © Paul Paienwonsky © BN + 41

  • Architects Authors of this architecture project Jarmund / Vigsnæs AS Architects MNAL
  • Area Area of this architecture project
    4860.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Buskerud Blikk, Jotne Ankers, Lian Trevarefabrikk, Profilteam
  • Lead Architects

    Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs, Alessandra Kosberg, Anders Granli, Jens Herman Næss, Martin Kandola, Mari Isdahl, Martin Blum-Jansen, Anders Bjørneseth, Ane Groven
  • Photographs

  • Consultants

    Gullik Gulliksen AS
More Specs Less Specs
© Paul Paienwonsky
© Paul Paienwonsky

Text description provided by the architects. Heggedal is a suburb of Oslo and Asker currently being developed as a commercial and residential centre for the surrounding areas. The Corner building is situated at a central junction in the town centre, articulating the main approach by rounding the corner on arrival.

© BN
© BN
Third floor plan
Third floor plan
© BN
© BN

The Corner building hugs an existing hill overlooking Heggedal. This creates a fan to the northeast, opening up vistas to the lake Gjellumvannet, whilst facing the future town-centre to the northwest. Simultaneously, this creates a more secluded and protective atmosphere with private and common recreational areas surrounding and ascending the hillside to the south.

© Paul Paienwonsky
© Paul Paienwonsky
Section B
Section B
© Paul Paienwonsky
© Paul Paienwonsky

The Corner building respond to neighboring buildings and greenery through the use of reflective and metallic surfaces, articulated by curvature of the building, the rhythm of the openings in the façade, and the balconies undulating form. The metallic expression is softened by the introduction of oiled oak on the entrance doors and the timber-slats to the underside of the balconies.

© BN
© BN

The project is comprised of six townhouses with private roof terraces that fan out in the building’s semicircle-shape, and 11 apartments in the orthogonal part of the building that respond to the differing heights and positions of its future neighbours.

© BN
© BN

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Heggedal, Norway

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Corner Building / Jarmund / Vigsnæs AS Architects MNAL" 14 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/909225/the-corner-building-jarmund-vigsnaes-as-architects-mnal/> ISSN 0719-8884
© Paul Paienwonsky

转角公寓 / Jarmund / Vigsnæs AS Architects MNAL

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.