All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Bolivia
  5. sommet
  6. 2018
  7. PP House / sommet

PP House / sommet

  • 12:00 - 27 December, 2018
  • Curated by Danae Santibañez
PP House / sommet
PP House / sommet, © Leonardo finotti
© Leonardo finotti

© Leonardo finotti © Leonardo finotti © Leonardo finotti © Leonardo finotti + 18

  • Architects

    Erika Peinado, Mariano Donoso, Diego Frias, Malena Herbas
  • Location

    Porongo, Bolivia
  • Category

  • Architect in Charge

    Sebastian Fernandez de Cordova Frerking
  • Area

    4327.09 ft2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

  • Structural Engineer

    Fernando Aragon
  • Hydrosanitary Engineer

    Federico Ferrufino
  • Electrical Engineer

    Reynaldo Cabrera
  • More Specs Less Specs
© Leonardo finotti
© Leonardo finotti

Text description provided by the architects. The PP House was conceived as a single volume that extends itself from side to side on the site. The use of materials such as concrete, glass, and wood contribute to the volumetric definition of the composition.

© Leonardo finotti
© Leonardo finotti

Even though, from the street side, the house appears to be a 2 level house, it is a single story home, which uses the natural slope of the terrain to integrates the garage into the architectural composition.

© Leonardo finotti
© Leonardo finotti

This project divides its program through a distribution hall that welcomes you into the house and works as a catalyst between the social and the service areas. All the service areas are concentrated towards the main façade, which helps bring privacy from the street side and blocks the views into the most intimate areas of the house.

© Leonardo finotti
© Leonardo finotti
Ground floor plan
Ground floor plan
© Leonardo finotti
© Leonardo finotti

The kitchen and living room are connected with each other and work as the social core of the house. They extend into the terrace, creating continuity between all the public areas of the house and reinforcing the connection with the garden and the swimming pool.

© Leonardo finotti
© Leonardo finotti

An interior garden divides the public areas from the corridor that leads into the bedrooms and creates pockets of green spaces in the interior of the house. The bedrooms are distributed along the swimming pool, enjoying the views and the proximity with the garden. The music room is located at the end of the swimming pool and completes the composition into a “U”-shaped floor plan. It helps contain the garden and encloses it, so that all the spaces in the house look directly to it.

Section D-D'
Section D-D'

Finally, the master bedroom is located at the end of the house. It has direct views to both the swimming pool and an interior garden, which brings privacy into the master bathroom.

© Leonardo finotti
© Leonardo finotti

This green pockets distributed along the house, not only help divide the programs and bring privacy to some areas of the house, but alt give the house an intimate connection with nature and create a unique character.  

View the complete gallery

About this office
Cite: "PP House / sommet" [casa PP / sommet] 27 Dec 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/908355/pp-house-sommet/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.