Zoom image | View original size
The PP House was conceived as a single volume that extends itself from side to side on the site. The use of materials such as concrete, glass, and wood contribute to the volumetric definition of the composition. Even though, from the street side, the house appears to be a 2 level house, it is a single story home, which uses the natural slope of the terrain to integrates the garage into the architectural composition. This project divides its program through a distribution hall that welcomes you into the house and works as a catalyst between the social and the service areas. All the service areas are concentrated towards the main façade, which helps bring privacy from the street side and blocks the views into the most intimate areas of the house. The kitchen and living room are connected with each other and work as the social core of the house. They extend into the terrace, creating continuity between all the public areas of the house and reinforcing the connection with the garden and the swimming pool. View more View full description
Share Share