Rumah Padang Linjong Residence / Patishandika

Rumah Padang Linjong Residence / Patishandika

Rumah Padang Linjong Residence / Patishandika - WindowsRumah Padang Linjong Residence / Patishandika - BeamRumah Padang Linjong Residence / Patishandika - BeamRumah Padang Linjong Residence / Patishandika - Facade, Windows+ 36

More SpecsLess Specs
Rumah Padang Linjong Residence / Patishandika - Facade, Garden
© Tommaso Riva

Text description provided by the architects. The residence was built in 3 years, located in Bali Indonesia. The main materials chosen were concrete and wood. Staying to a minimum choice to complement the natural landscape and environment. The house has a split leveling, so as you enter you can see into different spaces on different levels.

Rumah Padang Linjong Residence / Patishandika - Beam
© Tommaso Riva
Rumah Padang Linjong Residence / Patishandika - Image 35 of 36
Ground Floor Plan
Rumah Padang Linjong Residence / Patishandika - Beam
© Tommaso Riva

An overhanging concrete slab hangs on the side of the house, not only for a tropical brutalist aesthetic but functional to keep the direct sun from penetrating the double-height windows. The main living feature is a double-height void and upper-level music space for audiophile listening and Vinyls record archive. Studio space compromises of a box structure and an outdoor bathroom are situated on the ground floor which gives tropical living vibes.

Rumah Padang Linjong Residence / Patishandika - Image 7 of 36
© Tommaso Riva

The kitchen and dining area is full with no walls. All open to maintain the outdoor-indoor living and letting the cool breeze throughout the day. A bridge over the living room connects the upper floor bedrooms. The overgrown landscape softens the hard concrete structure and will continue to grow.

Rumah Padang Linjong Residence / Patishandika - Chair, Beam, Courtyard
© Tommaso Riva

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Rumah Padang Linjong Residence / Patishandika" 18 Sep 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/906540/rumah-padang-linjong-patishandika> ISSN 0719-8884
© Tommaso Riva

巴厘岛私宅,混凝土与木融入自然风景 / Patishandika

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.