All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. China
  5. hyperSity
  6. 2017
  7. FinUp Office Design / hyperSity

FinUp Office Design / hyperSity

  • 20:00 - 20 November, 2018
  • Curated by 韩爽 - HAN Shuang
FinUp Office Design / hyperSity
Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity

Courtesy of hyperSity Courtesy of hyperSity Courtesy of hyperSity Courtesy of hyperSity + 20

  • Architects

  • Location

    Galaxy Soho, Beijing, China
  • Category

  • Lead Architects

    Yang Shi, Shaojun Li
  • Design Team

    Yang Shi, Shaojun Li, Mofei Li, Ou Dong
  • Client

    FinUp Group
  • Area

    3500.0 m2
  • Project Year

    2017
Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity

Text description provided by the architects. The client of the project is a young Internet finance company. The main idea of the company is derived from "let finance have temperature". The company CEO emphasizes that making a simple, transparent and equal office space is the precondition given at the beginning of the design. Therefore, the concept of the design emphasizes the status of equality and freedom, to remove traditional cubicles and the sense of containment.

Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity

As a experimental work to pursue a relaxed, local, and resource workplace in the post-industrial era, the whole office is personalized curvy pattern following the concept of Galaxy Soho designed by Zaha Hadid. Instead of being confine to a traditional introversion and isolation mode of working division, it is a desire to create a happy mood like a park and a fairground.

Diagram
Diagram

The layout of the office is a circular form, with a lot of diagonal columns in the original structure. Firstly, the architect quantified different functional space into three-dimensional box, such as the working area, meeting room, incubator, exhibition hall and VIP room, etc. The traffic space allows people arriving any place efficiently. Secondly, lots of irregular corner spaces were shaped by creating resting area to hide the original partition wall.

Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity

The design inserts vertical levels locally for the production of multi-activities. For example, in some public discussion areas in lower levels, a high platform is formed in the upper levels. Park elements such as a slide board are added to bring a richer experience.

Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity

The integrated functional space containers has weaken the limitations of site conditions, and highlight the original architectural features, to reasonably solve the problems of low spatial efficiency. Hereby, there are cooperative, compact and private corners, to create the area of emotional interaction, and achieve the state of multi-level scenes overlapping.

Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity

The office interior design makes the coordination and dialogue with the physical quantity of the Galaxy Soho of Zaha’s architectural language. In terms of material selection, most of the space is paved with wooden finish and customized with metal. The partial translucent and transparent glass partition increases transparency, and eventually the work scene is fluid and interpenetrating.

Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity
Courtesy of hyperSity

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "FinUp Office Design / hyperSity" 20 Nov 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/906116/finup-office-design-hypersity/> ISSN 0719-8884
Courtesy of hyperSity

北京凡普金科办公空间设计 / hyperSity

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.