We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

HEYTEA Jing An Kerry Centre / Nota Architects

HEYTEA Jing An Kerry Centre / Nota Architects

© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects+ 26

  • Interior Designers: Nota Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  110
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: HAY, Gainker, PARALLEL FIDIVI Trevira CS
  • Lead Architect: Shiyun Qian
  • Design Team:Xiang Gao, Sheng Xu, Jun Xue
  • Lighting Consultant:Wei Wei
  • Landscape Design:Nota Architects
  • Construction:Chengyi Construction,WANG Liangxing team
  • Client:Heytea
  • City:Jingan Qu
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects
© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects

Text description provided by the architects. Located in Shanghai Jing An Kerry Centre, Heytea stands as the first F&B along the leisure street between the mall’s south-north connection, covered with a double height curtain wall and outdoor seating area along the sidewalk.

© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects
© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects

Stimulation of Urban Interface and the Interior
The former shop window facade system is replaced by an open and interactive interface that blurs inner and outer space. Sliding doors, double-sided seating, along with a recessed quick-resting place on the main facade, each part of the facade is made to maximise space utility,  which also enriches streetscape activity and brand influence.

Axonometric
Axonometric
Floor plan
Floor plan

Behavior guidance and Circulation
It is all designed for queue. Following the outdoor installation guides, customers join the queue until they turn into the shop and stop at the HEYTEA characters engraved one-meter line before the bar. The half-height installations are there for quick rest during the long queue line.  After ordering, one can always hang around amongst those soft leaning installations or pick another window seat, choose a comfortable sofa or simply join the outdoor picnic tables while waiting for the drinks get prepared.

© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects
© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects

Circulation of customers and delivery are clearly separated to increase capacity. Leaning installations, self-packing station, magazine rack and wall stories help to distract and disperse the massive crowd, thus reduce the congestion and faster evacuation.

© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects
© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects
© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects
© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects
© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects
© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects

Exploring Zen
The concept of Zen is explored from various perspectives. Zen is about Satori  (the experience of awakening, enlightenment) and Kensho (seeing on’s true nature). A series enlightening scenarios and atmosphere are experimented all over the space as inspirations for Satori and Kensho. Inspired by Japanese photographer Hiroshi Sugimoto’s Seascape, the shop front facade is designed to recall mysteries seascapes that melts into the sky, by rendered lighting through matte resin and perforated metal panels. Grey, as the major proportion color, is collaged with different materials. High saturation colors scattered in the space,  contrast of which symbolizes sudden enlightenment. The combination of diffusing orange surface and stairs extends to the exterior. A pair of stairways, in big and small sizes, compose themselves like islands-in-water in perspective, creating an inspiring spatial enigma. An interesting story Go for Tea of Chan master Congshen is also quoted on the wall as plus of enjoyable reading experiences.

© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects
© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects
© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects
© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:N1 Jing An Kerry Centre, No.1238,Middle Yan An Road, Jing’an District, Shanghai, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "HEYTEA Jing An Kerry Centre / Nota Architects" 01 Nov 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/905634/heytea-jing-an-kerry-centre-nota-architects> ISSN 0719-8884
© Da Jun, Shiyun Qian, Nota Architects

上海喜茶(静安嘉里中心店) / Nota Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.