All
Projects
Products
Events
Competitions

HE / TURTLEHILL

HE / TURTLEHILL
© Jason Guo
© Jason Guo

© Jason Guo © Jason Guo © Jason Guo © Jason Guo + 17

Shanghai, China
  • Area Area of this architecture project
    260.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    华美阳光建材
  • Installation design

  • Installation Designer

    Jason Guo
  • Photographs

  • Supporter

    Guangzhou Hanjue Cultural Communication Co. Ltd.
  • Calligrapher

    Dongling Wang
More Specs Less Specs
© Jason Guo
© Jason Guo

Text description provided by the architects. The installation “HE” located at the atrium of the show space of HUB, Shanghai. It was created as a part of the exhibition, China on Brush Tip/ Finger Tip, to carry forward the traditional Chinese painting and calligraphy art. A three-dimensional installation and accompanying video tried to convey the essence of calligraphy to audience in a brand new way.

© Jason Guo
© Jason Guo

© Jason Guo
© Jason Guo

Collaborating with the master calligrapher Dongling Wang and inspired by his work, the designer devised a design language to interpret paper-based artwork into poetic space that correlated with human body.

© Jason Guo
© Jason Guo

How to present the rhythm of calligraphy in space? A kung-fu fiction passed through the designer’s mind. The hero of the story had a unique way to decode the script of holy martial arts:Unlike the others, when he looked at the characters, he saw drawings indicating how the sword swings but not words describing. Similarly, we could enjoy the beauty of calligraphy by focusing on the movement of brush, not what the characters literally mean.

© Jason Guo
© Jason Guo

With this thought, designer decided to trace the calligraphy artwork into the movement of brush tip, a primitive curve. Then, curvature, as one of the most important information of the curve, was extracted and visualized. To response to the concept of exhibition “unity of heaven and men”, the installation design started from the Chinese character “HE” meant unity. The trajectory of brush was extruded according to its curvature and informed theshape of massing. Surrounding by rolling hills-like installation, people would be overwhelmed by the beauty of calligraphy art.

Limited by project conditions such as site scale, budget and construction period, PC sunlight plate was chosen as the major material. Every two panels were connected by short steel bars in “A” shape, achieving structural strength to stand on the ground independently. Then, the installation was assembled in sets. The shape of plates were computerized by parametric software and cut precisely with numerical control machine tool. Each of them had a unique index number. To simplify the construction process and let workers understand easily, the designer produced indicative illustrations to guide the installation rather than standard construction drawings.

© Jason Guo
© Jason Guo
© Jason Guo
© Jason Guo

Different composing method of semitransparent plates affected their transparency under the light. The variety reminded people of the 5 classic ink colours applied in calligraphy art. At the same time, the whole design process were recorded as a video and projected in the middle of the installation. It included the very beginning of writing down “HE” and the analysis of its curvature. The implement of interactive video enriched the space.

© Jason Guo
© Jason Guo

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: The HUB, Shanghai, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "HE / TURTLEHILL" 06 Nov 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/904797/he-turtlehill/> ISSN 0719-8884
© Jason Guo

合 / 玳山设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.