Dishan Space / PUJU

Dishan Space / PUJU
Dishan Space / PUJU - Windows, Facade
Architectural evolution. Image © Purel

Dishan Space / PUJU - Stairs, HandrailDishan Space / PUJU - Stairs, WindowsDishan Space / PUJU - ChairDishan Space / PUJU - Stairs, Arch, Handrail+ 26

More SpecsLess Specs
Dishan Space / PUJU - Windows, Facade
Architectural evolution. Image © Hao Chen

Inspiration
Located in Songjiang, Shanghai, DISHAN Space is a brand of collective space aimed to provide all sorts of recreational experience, where people meet to nibble snacks, sip fruit tea, play games and have fun . Considering the site is close to Songjiang Court built from Yuan dynasty, we hope to integrate the modern style into the traditional. After careful analysis, we decide to use the basic shapes that constitute nature, that is, rectangle, circle and triangle, to present an all-compassing DISHAN space.

Dishan Space / PUJU - Stairs, Windows
Glimpses from up and down. Image © Purel

Reborn
Across the space, there is a dilapidated old house built around the Ming dynasty. Dark bricks, rusty plaques and glazed stones scatter about and tell a story from the past. PUJU try to use these materials to realize the design on the space.

Dishan Space / PUJU - Table, Chair, Shelving, Door
© Purel
Dishan Space / PUJU - Chair
© Purel

Fiction and Reality
Deserted bricks buried in the demolished ruins are reenacted in front of our eyes. 

Dishan Space / PUJU - Stairs, Handrail
© Purel
1F&2F Plan
Dishan Space / PUJU - Image 15 of 26
© Purel

Mu Xin, a famed Chinese scholar once wished to have a museum of his own. When asked by the architect about his expectations, he said there’d be wind, water and a bridge, which is a symbolic architectural form in China. PUJU attempts to create a bridge shape on the patio, taking advantage of the walk way in between.

Dishan Space / PUJU - Chair
Glimpses from up and down. Image © Purel
Dishan Space / PUJU - Stairs, Arch, Handrail
Glimpses from up and down. Image © Purel

Glimpses from up and down
With a walkway in the middle, the function areas are arranged on the side, and a half-height wall to link spaces to create an illusion of unity and separation. If the pink shades represent femininity, the dominating black and white matches exactly male masculinity.

Dishan Space / PUJU - Image 8 of 26
Bridge on Second Floor. Image © Hao Chen
Dishan Space / PUJU - Windows, Facade, Concrete
Architectural evolution. Image © Hao Chen

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:#50, Yunjian Walk Street ,Zhongshan Middle Road, Songjiang, Shanghai, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Dishan Space / PUJU" 29 Oct 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/904650/dishan-space-puju> ISSN 0719-8884

Architectural evolution. Image © Purel

上海地山空间 / 朴居空间设计研究室

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.