Abstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio

Abstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio
Abstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio - Facade
Leisure pavilion entrance. Image © Peiru Yin

Abstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio - Image 2 of 22Abstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio - FacadeAbstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio - Image 4 of 22Abstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio - Stairs, FacadeAbstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio - More Images+ 17

Zhangzhou, China
Abstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio - Waterfront
Looking at the entrance from the sea shore. Image © Peiru Yin

Text description provided by the architects. The “Abstract Gallery” is the core scenic spot of Longmei Bay Tourist Area in Zhangpu, and is a coastal landscape of sea erosion weathered granite. There are many beautiful and magical stones in the scenic area, and the scenery is unique and beautiful.

Abstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio - Facade
view from square to Leisure pavilion and canopy. Image © Peiru Yin

The scenic spot exit is located on the southwest side of the “Abstract Gallery”. The main functions are sale, duty, toilet, leisure, waiting, and the carport used to park the battery car. There are 3 main starting point of the design: 1. which form is chosen to meet the requirements of functional logic and modeling logic. 2. Which material is chosen to meet the requirements of formal logic and environmental logic. 3.How to use the scale to coordinate the relationship between nature and artificial environment?

Abstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio - Image 2 of 22
Looking at the buildings from inside the scenic area. Image © Peiru Yin
Abstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio - Facade
Canopy for parking battery cars. Image © Peiru Yin

The main design strategies are as follows:
The building is divided into four small volumes, which are wooden kiosks, toilets, rectangular semi-open-air leisure pavilions, and canopies for parking. The design places the bathroom and canopy on the west side of the road, and the kiosk and pavilion are placed on the east side of the road to form a exit plaza with a sense of place.

Site Plan

The main building has only one floor. It not only achieves functional requirements efficiently, but also further enhances the sense of enclosure of the exit space. In addition, each building creates a dialogue relationship and creates a rich spatial level by giving them a certain tendency to move.

Abstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio - Stairs, Facade
Leisure pavilion. Image © Peiru Yin

The main natural features in the “Abstract Gallery” are the sea, the casuarina forest, and the yellow-brown weathered granite.

Abstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio - Chair, Column
Looking eastward in Leisure pavilion. Image © Peiru Yin
Abstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio - Image 14 of 22
Leisure pavilion interior. Image © Peiru Yin

Considering the current state of the natural landscape, the building achieves harmony with the natural environment by using rust red weathering steel, light gray clear water concrete, maroon wood, black iron oxide colored cement, etc.

Plan and Elevation
Plans

The design controls the height of the building to adapt to the low surrounding natural environment. The wooden kiosk has a height of 2.5 meters, the public bathroom has a height of 3.2 meters, the rectangular semi-open leisure pavilion has a net height of 2.6 meters, and the concrete canopy has a minimum height of 2.5 meters.

Abstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio - Image 9 of 22
Leisure pavilion. Image © Peiru Yin

The new structure seems humble and respects natural setting, achieving a high degree of harmony between human and nature.

Abstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio - Arch
the toilet and canopie for parking. Image © Peiru Yin
Abstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio - Concrete
Exit square. Image © Peiru Yin

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Zhangpu, Zhangzhou, Fujian, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Abstract Gallery / Yin Peiru Architecture Studio" 18 Oct 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/903893/abstract-gallery-yin-peiru-architecture-studio> ISSN 0719-8884

Leisure pavilion entrance. Image © Peiru Yin

漳浦六鳌龙美湾旅游区抽象画廊景区出口设计 / 尹培如建筑工作室

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.