We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Todoroki House in Valley / Atelier Tsuyoshi Tane Architects

Todoroki House in Valley / Atelier Tsuyoshi Tane Architects

Todoroki House in Valley / Atelier Tsuyoshi Tane Architects - Table, Windows, BeamTodoroki House in Valley / Atelier Tsuyoshi Tane Architects - FacadeTodoroki House in Valley / Atelier Tsuyoshi Tane Architects - Windows, Beam, Bedroom, BedTodoroki House in Valley / Atelier Tsuyoshi Tane Architects - Windows, Forest+ 21

More SpecsLess Specs
Todoroki House in Valley / Atelier Tsuyoshi Tane Architects - Facade
© Yuna Yagi

Text description provided by the architects. The Todoroki Ravine is a windy location. Running through a dense urban forest, the air provided near the ground is humid while dry winds constantly blow up towards the sky. The design of the house has been defined by focusing on these two contrasting environmental conditions and through the studies of primitive architectures pieces from both humid and arid areas around the world.

Todoroki House in Valley / Atelier Tsuyoshi Tane Architects - Table, Chair, Beam
© Yuna Yagi
Todoroki House in Valley / Atelier Tsuyoshi Tane Architects - Image 18 of 21
Ground + First floor plan
Todoroki House in Valley / Atelier Tsuyoshi Tane Architects - Table, Windows, Beam
© Yuna Yagi

ATTA attempted to combine the various building types that have been shaped into these wet and dry environments into a single house.

Todoroki House in Valley / Atelier Tsuyoshi Tane Architects - Windows, Beam, Bedroom, Bed
© Yuna Yagi
Todoroki House in Valley / Atelier Tsuyoshi Tane Architects - Image 19 of 21
Second + Third floor plan
Todoroki House in Valley / Atelier Tsuyoshi Tane Architects - Stairs, Windows, Handrail
© Yuna Yagi

The first floor provides a large space covered on the outside by the jungle, walls per se are made out of the excavated local soil. The atmosphere is serene. The entrance located on the mezzanine is like a balcony over the first floor and leading to the second floor. The second floor is the master bedroom fitting on a eight-volume space looking towards eight different directions with low ceiling and large windows surrounded by the forest. The third floor is comprised of a six volume space, towards six directions. The connection with the landscape lives through the window.

Todoroki House in Valley / Atelier Tsuyoshi Tane Architects - Image 21 of 21
Section

Built on a subdivided lot in a dense neighbourhood of the city center, Todoroki House in Valley is an urban house that makes living in the heart of the city a richer and more diverse experience: from the Jungle of the ground to the aerial atmosphere of the roof top.

Todoroki House in Valley / Atelier Tsuyoshi Tane Architects - Windows, Stairs, Facade
© Yuna Yagi

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Todoroki House in Valley / Atelier Tsuyoshi Tane Architects" 15 May 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/902744/todoroki-house-atelier-tsuyoshi-tane-architects> ISSN 0719-8884
© Yuna Yagi

等等力溪谷住宅 / Atelier Tsuyoshi Tane Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.