the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Architecture News
  3. The New Noma by Bjarke Ingels Group Opens to the Public

The New Noma by Bjarke Ingels Group Opens to the Public

The New Noma by Bjarke Ingels Group Opens to the Public
The New Noma by Bjarke Ingels Group Opens to the Public, NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj
NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj

Bjarke Ingels Group has designed a cluster of buildings as the new home for Noma, one of the world’s most acclaimed restaurants. Situated between two lakes within the community of Christiania in Copenhagen. Built on the site of an ex-military warehouse once used to store mines for the Royal Danish Navy, the project is imagined as an intimate culinary garden village. With interiors completed in collaboration with Studio David Thulstrup, the project dissolves the restaurant’s individual functions into a collection of separate yet connected buildings.

NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj + 8

NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj
NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj

Built with a total of 11 spaces, the new Noma was made using the finest materials best suited for each space's function. Every part of the restaurant experience - the arrival, the lounge, the barbeque, the wine selection and the private company - are all clustered around the chefs. From their central position, they are set with an overview while allowing guests to follow what would traditionally happen behind-the-scenes. Outside, the restaurant’s three greenhouses are used as a garden, test kitchen and bakery.

NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj
NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj
NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj
NOMA 2.0. Image © Rasmus Hjortshoj

Each ‘building within the building’ is connected by glass covered paths for chefs and guests to follow the changes in weather, daylight and seasons - making the natural environment an integral part of the culinary experience. The 40-cover dining room and adjacent private dining room are made of stacked timber planks that resemble neatly piled wood at a lumber yard. Guests have the opportunity to walk through each of the surrounding buildings and to experience Nordic materials and building techniques: the barbecue is a giant walk-in hut, and the lounge looks and feels like a giant fireplace made entirely of brick inside and out.

View the complete gallery

About this author
Cite: Eric Baldwin. "The New Noma by Bjarke Ingels Group Opens to the Public" 23 Sep 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/902489/the-new-noma-by-bjarke-ingels-group-opens-to-the-public/> ISSN 0719-8884
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.