All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Kindergarten
  4. China
  5. HIBINOSEKKEI
  6. 2018
  7. CLC Beijing / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

CLC Beijing / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

  • 21:00 - 11 September, 2018
  • Curated by Fernanda Castro
CLC Beijing / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
CLC Beijing / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro, Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro + 29

Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

Text description provided by the architects. This is a childcare and learning center located amidst the high rise apartments, in one of the posh neigbourhoods of central Beijing, China. Its mainly targetted towards the young local families. The facility isnt strictly meant to serve children but is also open to parents and the surrounding community. The space allotted is the ground floor of an existing half ellipse shaped building with the floor height of 4 m.

Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

We proceeded with “street play in the city” as our key concept, trying to bring in the feel of streets of the old city of Beijing, in the interiors. Inorder to accomodate several activities to fulfill the different needs and likes of children, the big volume was distributed by placing container modules in an organic fashion.

1st Floor Plan
1st Floor Plan

The containers are designed to be open to make it easy for children to recognize the function of each module space by themselves. Moreover the design allows easy expansion or contraction of space and activities by simply placing new module depending on the current requirement of the facility and the education program.

Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

The container resembles the buildings and the aisle in between resembles the streets. The intimate scale of aisles adds a little private element in this otherwise open space, which is liked by children and can also be used for activities requiring concentration. Adding the handrails on the upper side of containers, resulted in terrace loft spaces, making the overall volume more dynamic and hence suitable for creative learning and playing.

Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
2nd Floor Plan
2nd Floor Plan
Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

The design of the module is kept minimalistic by using only two colors; charcoal grey, on the exterior wall, and wood, on the floor, wall and ceiling inside. Furthermore, module architecture is an added benefit when it came to easy and swift supply of materials, its application and maintenance.

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "CLC Beijing / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro" 11 Sep 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/901783/community-learning-center-beijing-hibinosekkei-plus-youji-no-shiro/> ISSN 0719-8884
Courtesy of HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

北京 CLC幼儿教育中心 / 日比野设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.