Jingfeng Academy / Tumushi Architects

Jingfeng Academy / Tumushi Architects
Jingfeng Academy / Tumushi Architects - Facade, Beam, Courtyard
© Chao Zhang

Jingfeng Academy / Tumushi Architects - ForestJingfeng Academy / Tumushi Architects - Facade, Beam, CourtyardJingfeng Academy / Tumushi Architects - Fence, Facade, Handrail, Beam, DeckJingfeng Academy / Tumushi Architects - ForestJingfeng Academy / Tumushi Architects - More Images+ 18

  • Architects: Tumushi Architects
  • Area Area of this architecture project Area :  400
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2017
  • Photographs
    Photographs :Chao Zhang
Jingfeng Academy / Tumushi Architects - Forest
Birdview. Image © Chao Zhang

Text description provided by the architects. The client want to build a small cultural facility on the site. Firstly, it will be a studio for researchers work and be a library for professional book. Due to sit close to Jinfeng village, it is named as Jinfeng academy.

Jingfeng Academy / Tumushi Architects - Facade
Entrance detail. Image © Chao Zhang

Penetrating four sceneries
Firstly, a one-story room in the southeast corner is built as a research studio, A small tea room is set westwards in a certain distance. These two blocks are covered by one roof, forming an L-shaped layout. Similarly, in the northwest corner, a two-story room is built for accommodation, and a library is set eastward in a certain distance.

Jingfeng Academy / Tumushi Architects - Facade, Beam
Courtyard with penetrating scenery(West_Direction). Image © Chao Zhang
Jingfeng Academy / Tumushi Architects - Beam, Facade
Courtyard view. Image © Chao Zhang

Those also constitute an L-shaped layout. The two L shape blocks spontaneously enclose a yard in the middle. The two L-shapes are slightly separated and rotated at a certain angle in order to penetrate sceneries.

Jingfeng Academy / Tumushi Architects - Brick
Layout of courtyard and roof. Image © Chao Zhang

Dry Landscape Courtyard
The two L-shaped block embrace an abstract core. Conceptually, it is a courtyard of meditation. Hence dry landscape is a proper expression in the courtyard. No plants are planted. Only gray sand and several groups of hard rocks constitute a spiritual world. Only path, which is paved with grey stone, connects this abstract courtyard with the real-life scenery outside.

Jingfeng Academy / Tumushi Architects - Fence, Facade, Handrail, Beam, Deck
Platform extending over the roof. Image © Chao Zhang
1-1 Section
Jingfeng Academy / Tumushi Architects - Forest
The fifth scenery. Image © Chao Zhang

The fifth scenery
A platform lands over the roof, where panorama of Qinling Mountains is present. A trail starting from courtyard is necessary to reach this place poetically. Because of its circling upward trend, we call it as the cloud trail. Hence, the fifth scenery, highlight the difference with four horizontal sceneries.

Jingfeng Academy / Tumushi Architects - Windows, Forest
Entrance. Image © Chao Zhang

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Jinfengshan, Zhouzhi, Xi'an, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Jingfeng Academy / Tumushi Architects" 19 Aug 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/900195/jingfeng-academy-tumushi-architects> ISSN 0719-8884

© Chao Zhang

金凤书院 / 土木石建筑

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.