HN Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

HN Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

HN Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro - Door, DeckHN Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro - Image 3 of 20HN Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro - Facade, GardenHN Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro - Facade, GardenHN Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro - More Images+ 15

  • Year Completion year of this architecture project Year :  2017
  • Photographs
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  GANTAN BEAUTY INDUSTRY, ICHIKAWAYA, KIDS DESIGN LABO, Shelter, Solso
  • Floor Area : 573.0 m2
  • Site Area : 2651.0 m2
  • Construction Area : 588.0 m2
  • Country : Japan
More SpecsLess Specs
HN Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro - Windows, Facade, Garden
© Toshinari Soga (studio BAUHAUS)

Text description provided by the architects. This is a nursery which parents found, who want to raise children in rich nature environment. To meet their expectation, by making use of rich nature surrounding it, the nursery is planned to design where children can feel nature in a whole day, and play excited and stimulating, so that they can develop their sensibility and creativity.

HN Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro - Windows, Garden
© Toshinari Soga (studio BAUHAUS)

In inside activity of nursery, children generally play with materials whose usage is not flexible and ready-made toys. It’s lack of changes for children to play. On the other hand, in outside activity, there are many changes of season and weather. Children can feel a lot of things, such as the warmth from sunlight, the touch of soil, the smell of flower, the color of sky. For the aim that they take such a full of nature activity in a whole day and then make a discovery and think by themselves, this nursery is designed as they can feel nature whenever and wherever they are.

HN Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro - Facade, Windows, Beam
© Toshinari Soga (studio BAUHAUS)
Plan 01
HN Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro - Image 3 of 20
© Toshinari Soga (studio BAUHAUS)

In a nursery room, there is a big banyan tree planted from ground, where children can enjoy climbing tree. From the roof made of glass, the sunlight comes and they can watch the floating clouds in the sky. In the playground, there is a big hill with 5-meter difference in height and there children can feel the touch of ground from infants who crawl and they can get many physical activities by rolling over and over, slipping, digging and so on. In these ways, this nursery provides children with the daily life rich in nature and chances to create many plays.

HN Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro - Facade, Garden
© Toshinari Soga (studio BAUHAUS)

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Kanagawa Prefecture, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "HN Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro" 09 Aug 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/899791/hn-nursery-hibinosekkei-plus-youji-no-shiro> ISSN 0719-8884

© Toshinari Soga (studio BAUHAUS)

HN 托儿所,榕树下的儿童放逐空间 / 日比野设计 + 幼儿之城

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.