We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Aguçadoura House / Raulino Silva Arquitecto

Aguçadoura House / Raulino Silva Arquitecto

© João Morgado© João Morgado© João Morgado© João Morgado+ 32

Povoa de Varzim, Portugal
  • Area Area of this architecture project Area:  210
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  João Morgado
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Africa Stone, Acor, Alumínios Vilas Boas, Vidraria da Póvoa
© João Morgado
© João Morgado

Text description provided by the architects. Aguçadoura House is located in a small allotment in a bathing village with the same name in the north of Portugal. Taking advantage of the unique climatic conditions and soil quality the surroundings are also known for having many greenhouses used for growing vegetables.

© João Morgado
© João Morgado
Ground Floor Plan and Elevations
Ground Floor Plan and Elevations
© João Morgado
© João Morgado

Over the years the allotment had a slow growth so there are still some empty allocations near Aguçadoura House. The plot is a combination of two parcels of land being that the house occupies only one and the other one is for the garden. However, there is a shared porch that can be used for car parking placed between the two parcels.

© João Morgado
© João Morgado

Since there is still no other construction next to the house, it was important to treat the blind gable as the remain facades of the building and give it a cohesive appearance using the same materials and sharp finishing. The entrance to the house is made by a few steps which take us to a small atrium. From that, we have access to the living room facing both North and West, the kitchen facing South and a small bathroom. We still have access to the main aisle and the stairs.

© João Morgado
© João Morgado

Downstairs we have the garage, a space shared by the laundry and technical area and a small bathroom. In the upper floor, there are two bedrooms, one facing South and another facing West, sharing the same bathroom and a suite. The suite is organized with an illuminated vestibule which connects the bedroom facing North, the closet, and the bathroom.

© João Morgado
© João Morgado

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Aguçadoura House / Raulino Silva Arquitecto" [Casa Aguçadoura / Raulino Silva Arquitecto] 22 Feb 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/898085/agucadoura-house-raulino-silva-arquitecto> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.