Beijing Hongkun Valley / ZOE Architecture

Beijing Hongkun Valley / ZOE Architecture

Architecture and Landscape. Image © Chaoying Yang, Huiming ZhangRoof Top Space. Image © Chaoying Yang, Huiming ZhangFiance Facade. Image © Chaoying Yang, Huiming ZhangCourtyard. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang+ 41

  • Architects: ZOE Architecture
  • Area Area of this architecture project Area:  145158
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2014
  • Photographs Photographs:  Chaoying Yang, Huiming Zhang
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: ASIA CUANON, SYSWAY, Tianjin CSG Architectural Glass
  • Contractor:China Construction First Building (Group) Corporation Limited
  • Structural Engineer:EDRI GROUP
  • Mep Consultant:EDRI GROUP
  • Lighting Consultant:H.G Lighting
  • Quantity Surveyor:Xue Liu
  • City:Beijing
  • Country:China
More SpecsLess Specs
Green Landscape Plaza. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang
Green Landscape Plaza. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

Text description provided by the architects. The Hongkun Financial Valley Project is located in Xihongmen, Daxing District, Beijing. The overall plan is designed with "the office oxygen bar" as concept to create a pleasant garden-style office environment with an area of 80,592 square meters and a construction area of 145,158 square meters.

Roof Top Space. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang
Roof Top Space. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

The Beijing Hongkun financial valley project has made different attempts and innovations in functional, spatial and five-sensory experience design, taking the construction itself as the most economical space energy saving device.

Coutryard. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang
Coutryard. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
Architecture Volume. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang
Architecture Volume. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

To create a comfortable office environment through the rational use of energy saving technologies such as respiratory curtain walls, midcourt air flow guidance, electric baiye sunshade, geothermal pump and soil greening, which achieving a perfect combination of intelligent green building system with architectural design.

Landscape Corridor. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang
Landscape Corridor. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

The construction area of the demonstration building is 11895m2, with 3 floors above ground and 1 underground floor. The office is a large-scale box, located on the second and third floors of the building.

East Perspective. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang
East Perspective. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang
Energy Analysis. Image Courtesy of ZOE ARCHITECTURE
Energy Analysis. Image Courtesy of ZOE ARCHITECTURE
Interior Lift. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang
Interior Lift. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

The first-floor space holds the office function in an orderly combination of eight functionally different small boxes, and the functions are organically combined through the atrium. Relying on the terrain, the building is connected to the surrounding environment through green slopes, making the building appear to be located above the park and become a green and energy-saving seed in the park.

Architecture and Landscape. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang
Architecture and Landscape. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

The grey space is combined with the atrium space, the terrace is combined with the roof garden, and the space is smart and exquisite. The white wall is lined with swaying trees and shines on sunny days. Respiratory curtains reflect the ever-changing light and shadow, showing different attractive colors in different days and times; the demonstration building consists of a number of independent functional unit boxes, each with its own personality.

Night View. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang
Night View. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Xi-hong-men Town, Daxing District, Beijing, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Beijing Hongkun Valley / ZOE Architecture" 14 Jul 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/897263/beijing-hongkun-valley-zoe-architecture> ISSN 0719-8884
Architecture and Garden Front. Image © Chaoying Yang, Huiming Zhang

北京鸿坤金融谷 / ZOE建筑事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.