the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Schools
  4. Thailand
  5. Design in Motion
  6. 2016
  7. Ratchut School / Design in Motion

Ratchut School / Design in Motion

  • 03:00 - 12 June, 2018
Ratchut School / Design in Motion
Ratchut School / Design in Motion, © Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

© Ketsiree Wongwan © Ketsiree Wongwan © Ketsiree Wongwan © Ketsiree Wongwan + 22

  • Architects

  • Location

    229, Tambon Hua Nong, Amphoe Ban Phai, Chang Wat Khon Kaen 40110, Thailand
  • Lead Architects

    Pakapong Leelatian, Narin Bunjun, Sirin Vanichvoranun
  • Area

    1100.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

  • Engineer

    Kor-it Structural Analysis and Design Co., Ltd.
  • Landscape Architect

    Design In Motion Co., Ltd
  • Client

    Noppadon Chatchaiponrat
  • More Specs Less Specs
© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

Text description provided by the architects. The project design reflects the ‘Montessori’ ideal learning environment, where a learning space should resemble a home more than a typical classroom. Therefore, the learning area is split into multiple small-sized “rooms”, where all the children could feel more like home when they come to school. The layout of these “rooms” has been designed to correlate with each of children’s activities.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan
Site Plan
Site Plan
© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

The best learning environment for children this age is nature, that why the building layout has been carefully planned to support children’s self-learning and integrated both indoors and outdoors spaces, architecture, and landscape to provide different learning activities. This layout consists of different “nature” elements, each suitable for different stages of child’s development. The selected natural elements that have been used to create an ideal learning environment for this project include caves, sand, mounds, and trees.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

1. The “cave” concept has been transformed into wooden layers at the entrance. The spaces in between cascaded layers allow the natural light to pass through making them dominant, interesting and creating a gently fresh atmosphere for the kids.
2. “Sand” is used in the playground around the Toddler Building to facilitate the development of the sense of touch in toddlers.
3. FreeformMoundis used in the landscape of the court and surrounding areas, where children could run around and utilize the space for an outdoor learning experience. This area also uses to connect all the buildings and learning spaces together.
4. “Trees” are planted to provide shades for outdoor learning spaces.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

This project also includes one building for parents, and two buildings for classrooms, where the buildings are interconnected with roofed corridors. All the building was painted in grey tones alternating with wooden slat to create a smooth, yet warm feeling to the eyes of the outsiders. The architecture is designed to be simple, which allow children to easily understand the layout of the project. Also, wooden slat helps filter out sunlight from outside, so that children are exposed to just enough sunlight that’s optimal for their visions and learning.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

Additionally, this wooden slat will limit children’s view of the outside, which can help decreasing distractions from outside the classrooms and help children to focus better on their current tasks. The classroom buildings also consist of multiple smaller rooms that serve different activities. This planning was inspired by a child’s home, wherein each ‘room’ they could play, learn and develop different skills and knowledge. Thus, a ‘smaller room’ is more suitable and more stimulating for children in learning than a big regular open room.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan
Sections
Sections
© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Ratchut School / Design in Motion" 12 Jun 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/896045/ratchut-school-design-in-motion/> ISSN 0719-8884
© Ketsiree Wongwan

Ratchut 学校,包含洞穴、沙石、土丘和树木的儿童森林 / Design in Motion