the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Residential Architecture
  4. Vietnam
  5. 23o5 studio
  6. 2017
  7. The HUT / 23o5 studio

The HUT / 23o5 studio

  • 00:00 - 5 June, 2018
The HUT / 23o5 studio
The HUT / 23o5 studio , © Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

© Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki + 23

  • Architects

  • Location

    Thủ Đức, Vietnam
  • Architect in Charge

    Ngô Việt Khánh Duy
  • Contruction

    23o5 studio
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Text description provided by the architects. The house is designed for young couples. After the outside activities, they demand a quiet and peaceful space. The Hut is located far away from the center, but is nestled in a developing area. The green spaces disappear due to urbanization, pose a question for us to bring the balance back.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

With ideas emerging from traditional house Vietnamese spaces, combined with the modernization of the times, we bring to the owner a new mindset of space but close to life - The HUT.

Section
Section

Door - in the overall space, we design only one main door to reach the house. The house as a seamless connection, there is no limit between home and garden - feeling freedom. We use the iron shelves as a way of positioning between the living room and the porch, but do not lose the ventilation.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

The kitchen space is separated by natural - light, combining a small garden with some vegetables for cooking. Small garden like a wind trap circulates the air to the house. The continuity is long, the bedroom is arranged at the end of the house combined with a garden, the room opens the window to the natural space.

“The Hut” - a seamless story between man and nature, between the house and owner life.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

View the complete gallery

About this office
23o5 studio
Office
Cite: "The HUT / 23o5 studio " 05 Jun 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/895448/the-hut-23o5-studio/> ISSN 0719-8884
© Hiroyuki Oki

郊外小筑,构建与自然的故事生活 / 23o5 studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.