the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. Hong Kong
  5. Bean Buro
  6. 2018
  7. Grosvenor / Bean Buro

Grosvenor / Bean Buro

  • 20:00 - 11 May, 2018
Grosvenor / Bean Buro
Grosvenor / Bean Buro, Courtesy of Bean Buro
Courtesy of Bean Buro

Courtesy of Bean Buro Courtesy of Bean Buro Courtesy of Bean Buro Courtesy of Bean Buro + 27

  • Interiors Designers

  • Location

    Hong Kong
  • Design Directors

    Kenny Kinugasa-Tsui, Lorène Faure
  • Senior Architectural Designers

    Elspeth Lee
  • Architectural Designers & Assistants

    Michelle Ho, Gigi Kwong, Abby Liu
  • Area

    460.0 m2
  • Project Year

    2018
Courtesy of Bean Buro
Courtesy of Bean Buro

Text description provided by the architects. Bean Buro was tasked with designing a new workplace for the international British property group, Grosvenor, at the iconic Jardine House building in Hong Kong of approx. 5,000sqft (460sqm), to transform their previous workspace into an innovative workplace that would reflect the company’s belief for quality, integrity and social responsibility.

Courtesy of Bean Buro
Courtesy of Bean Buro

The workplace would be open plan with a proportion of flexible seating with a variety of support spaces. Employees would be able to choose from a variety of work settings within the workplace depending on their needs. Acoustic design, lighting design, and the environmental strategy would be the key drivers behind the wellbeing and sustainable aspects of the project.

Section
Section

Bean Buro responded with a poetic design that integrated art with people and space. The narrative involved the research into the history of the site building Jardine House; its historical tea trading activities in the neighbourhood, and the iconic circular windows of Jardine House.

Courtesy of Bean Buro
Courtesy of Bean Buro

Circular forms were once used in many oriental tea gardens as a symbol of tranquility and nature. The conceptual narrative has driven the design with a series of unique joinery elements, such as the work clusters installed with distinctive circular acoustic panels at each table end, as well as the rounded edging details of the tables in the meeting areas.

Courtesy of Bean Buro
Courtesy of Bean Buro

The ethos was oriented around people, hence much of the priorities were given to the day to day user experiences. To heighten the sense of community, a formal art gallery was designed at the reception with high quality art that engages with all the employees and visitors.

Plan
Plan

It featured contemporary art pieces such as Anish Kapoor’s Mirror (Black / Green to Cobalt Blue), 2016, and Nam June Paik’s Third Eye Television, 2005. The art interventions would engage with people, and these would in turn nurture a better company culture that is driven by the people in the workplace. The narrative of the circles, and circular forms, created a strong identity and a sense of place for the company.

Courtesy of Bean Buro
Courtesy of Bean Buro

The workplace is fully equipped with human comfort designs for a more productive working environment. Employees from the open plan could choose to work in a variety of spaces, such as the informal focus rooms, phone booths, and pantry cafe. A wellbeing room is provided for relaxation. Each space is designed with lighting control sensors for the optimal lux level and light temperature.

Courtesy of Bean Buro
Courtesy of Bean Buro

Acoustic solutions are inherent with in the architectural finishes to create a dynamic open plan environment, while ensuring the various meeting areas could achieve the required acoustic separations and absorptions to support a variety of private and open conversations. The visual lighting environment was designed with energy saving systems, while creating a visually legible space in play with a cohesive materials palette.

Courtesy of Bean Buro
Courtesy of Bean Buro

The biggest success of the project was the way the design aesthetics could overcome budget and time constraints, and ensuring the LEED and WELL criteria could be met to ensure a result that is truly environmentally friendly and human centric for a productive workplace. The project has officially been recognised for WELL™ Gold Level, as one of the first office refurbishment projects in Asia to be recognised with such a rating. It is expected that the project will also imminently achieve LEED certification.

Courtesy of Bean Buro
Courtesy of Bean Buro

View the complete gallery

About this office
Bean Buro
Office
Cite: "Grosvenor / Bean Buro" 11 May 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/894050/grosvenor-bean-buro/> ISSN 0719-8884