the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Residential Architecture
  4. China
  5. Credohus
  6. 2017
  7. HUS V / Credohus

HUS V / Credohus

  • 20:00 - 12 May, 2018
HUS V / Credohus
HUS V / Credohus, © Kayan Chow
© Kayan Chow

© Kayan Chow © Kayan Chow © Kayan Chow © Kayan Chow + 28

  • Architects

  • Location

    Dongguan, China
  • Lead Architects

    Fangzhou Song
  • Design Team

    Xiaoxin Yin, Yinghua Wen, Jiancong Luo, Cihang Wang
  • Design Consultant

    Espen Tharaldsen, Sverre Øystein Woxen, Ole Rasmus Nygaard
  • Clients

    private client
  • Area

    380.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Kayan Chow
© Kayan Chow

Text description provided by the architects. This house is the home of a couple with three children, a family with deep nostalgia for the countryside. It locates in an evergreen valley in Dongguan, China. The site is surrounded by mountain on three sides, the mouth of the valley looks to a forest of fruit trees, the hazy mountains sits as background far away. The house using light-wood construction, the building is made of modified wood, extremely durable in wet and humid conditions in Southern China.

© Kayan Chow
© Kayan Chow
Living Room Section
Living Room Section
© Kayan Chow
© Kayan Chow

The entry point of this design is to define the relationship between Nature, Manmade nature and Artifact. The volume was divided into individual living units, surrounding a courtyard while defined by which as two groups. The building groups forms two interface of living platform which devides the land into three gardens.

© Kayan Chow
© Kayan Chow

Life penetrates through these different layers. Bedrooms scattered in different places around the courtyard, serving as private spaces of each family member. These private rooms are connected by different public rooms, each having windows facing the south. Leading by two main public rooms—living room and dinning room, the private and public rooms forms two rows of volumes. Corners, shadows, alleys come from the shifting and scattering of different units.

© Kayan Chow
© Kayan Chow

Modern society detach Man from nature, while Man instinctively produce the urge to return to it. For this family, returning to land does not mean that we should totally negate cities. It is not their intention that they should stay away from modern cities. They are only trying to distinguish the part in civilized society that invades the original relations of human and nature.

© Kayan Chow
© Kayan Chow

View the complete gallery

About this office
Credohus
Office
Cite: "HUS V / Credohus" 12 May 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/893928/hus-v-credohus/> ISSN 0719-8884
© Kayan Chow

东莞山谷中的家 / 合作舍建筑事务所