Pinheiros House / Felipe Hess Arquitetos

Pinheiros House / Felipe Hess Arquitetos

Pinheiros House / Felipe Hess Arquitetos - Chair, WindowsPinheiros House / Felipe Hess Arquitetos - Image 3 of 36Pinheiros House / Felipe Hess Arquitetos - Facade, Garden, CourtyardPinheiros House / Felipe Hess Arquitetos - Windows, Facade+ 36

Pinheiros, Brazil
  • Area Area of this architecture project Area :  500
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2013
  • Photographs
    Photographs :Ruy Teixeira
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  BOMLAR, Jmar, Pedra cor, RERGONN, SANTA MADEIRA, Terracor, Tresuno
Pinheiros House / Felipe Hess Arquitetos - Table, Shelving, Chair, Windows
© Ruy Teixeira

Text description provided by the architects. The house, in the neighbourhood of Pinheiros in São Paulo, is composed of blocks distributed in three floors. In the main block is located the living room and dining room, double high ceiling, open to the library, on the second floor.

Pinheiros House / Felipe Hess Arquitetos - Chair, Facade
© Ruy Teixeira

A unique bookcase permeates all the library extension, housing the collection of books of the family, which can be seen by the people standing in the living room on the ground floor.

Pinheiros House / Felipe Hess Arquitetos - Sofa, Countertop, Table, Chair, Beam, Windows
© Ruy Teixeira
Ground Floor Plan
Pinheiros House / Felipe Hess Arquitetos - Chair, Windows
© Ruy Teixeira

It is crossed by the service block, a concrete box which is highlighted on the intern facade, composing a balcony to the kitchen, which works as an eating area also. On the third floor are the room and the wardrobe more private, which gives access to the superior deck.

Pinheiros House / Felipe Hess Arquitetos - Garden
© Ruy Teixeira

The integration of the house is marked by the relation of the spaces with each other and by the windows, double high ceiling, and sea ladder, but also with the relation that keeps with the garden in the bottom: the big  glass doors enable the total opening of the spans, integrating the kitchen, living room, and library to the backyard.

Pinheiros House / Felipe Hess Arquitetos - Windows, Facade
© Ruy Teixeira

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Pinheiros House / Felipe Hess Arquitetos" 23 Feb 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/889522/pinheiros-house-felipe-hess-arquitetos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.