the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Thailand
  5. T.R.O.P : terrains + open space
  6. 2017
  7. Residence Rabbit / BOONDESIGN + T.R.O.P : terrains + open space

Residence Rabbit / BOONDESIGN + T.R.O.P : terrains + open space

  • 20:00 - 7 January, 2018
Residence Rabbit / BOONDESIGN + T.R.O.P : terrains + open space
Residence Rabbit / BOONDESIGN + T.R.O.P : terrains + open space, © W Workspace
© W Workspace

© W Workspace © W Workspace © W Workspace © W Workspace + 46

© W Workspace
© W Workspace
First Floor Plan
First Floor Plan

'Residence Rabbits' is a home of a landscape architect, his wife and their young son. Because the owner is a landscape architect, his brief to the architect was that he needed ‘a house with a series of courtyards. The architecture was created within basic design principles to deal with Thailand’s extreme climate. Series of white walls were proposed in the East+West axis. The solid walls create blockage to the strong afternoon sunlight from the South. Rooms are integrated between those walls. With full glass windows, every room has 2 garden views towards the East and the West. The house has two and a half stories with double volume at living and dining area. Two study rooms, for the owner and his wife, were placed on top of a guest bedroom and main restroom. Two bedrooms were located above the living room and the dining room. Between the living room and the main restroom, ‘V’ shape court was strategically proposed to bring light and space into the house.

© W Workspace
© W Workspace
© W Workspace
© W Workspace

            The garden was designed not only to echo the architecture language, but also to compliment the local climate. The East court, located in front of the parking lot, offers a warm welcoming area for entry experiences. Here the residents can view sunrise in the mornings and waxing moon phases during the nights. Behind the walls, service quarter, including maid rooms, thai kitchen and laundry area, was built separately from the main house but still connected with the covered walkway. At the West side, the private forest help filtering the strong sunlight in the afternoon. Layers of leaves provide shades for areas underneath where the residents can enjoy their afternoon outside as well as appreciate everyday's sunset. A series of long wooden decks were designed to compliment the architectural language of the house, allowing space and activities to seamlessly flow inside out and outside in. The ‘L’ shape pool enclosed the house, with green plantings in between. Shallow area for the son was built along the South facade. On the West side, lap pool was proposed to get maximum sunlight to warm the water. 

Section 05
Section 05
© W Workspace
© W Workspace

            Overall, the courtyards creates a variety of connections between the house and the garden. The white walls act like a big canvas where the sunlight and the layer of leaves creates changing patterns throughout each day. Not only for spatial purposes, the courtyards also help enhancing the movement of the air through the house. Basically, 'Residence Rabbits' was designed to compliment the South East Asia's climate. Together, the house and the garden create pleasant microclimates for the residents and their guests.

© W Workspace
© W Workspace

View the complete gallery

About this office
T.R.O.P : terrains + open space
Office
BOONDESIGN
Office
Cite: "Residence Rabbit / BOONDESIGN + T.R.O.P : terrains + open space" 07 Jan 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/886595/residence-rabbit-boondesign-plus-trop-terrains-plus-open-space/> ISSN 0719-8884
© W Workspace

Residence Rabbit,景观内的建筑,建筑上的景观 / BOONDESIGN + T.R.O.P : terrains + open space

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.