the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. China
  5. TR Architects
  6. 2017
  7. Moling 9 Workshop / TR Architects

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Moling 9 Workshop / TR Architects

  • 22:00 - 11 December, 2017
Moling 9 Workshop / TR Architects
Moling 9 Workshop / TR Architects, © Fangfang Tian
© Fangfang Tian

© Fangfang Tian © Fangfang Tian © Fangfang Tian © Fangfang Tian + 35

  • Architects

  • Location

    Nanjing, Jiangsu, China
  • Architect in Charge

    HO
  • Design Team

    Jianpeng Ye, Zhenda Lin, Xiaoming Wang
  • Construction drawing design

    Yongli Xie, Rong Li, Haiping Lin, Bili Wang
  • Area

    40000.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

© Fangfang Tian
© Fangfang Tian

Text description provided by the architects. Moling 9 Workshop, transformed from Niu Shou Industrial Park that was built in the 1990s, is located in Jiangning District, Nanjing City.

© Fangfang Tian
© Fangfang Tian

After this transformation, it becomes a Creative Park of Culture and Science with "Internet +" as its core and with a total of nearly 40,000 square meters. The base is rectangular in the east-west direction, and the short side at the western end is the only part that interfaces with external roads. 

Before. Image © Fangfang Tian
Before. Image © Fangfang Tian
Comparison Before and After Transformation
Comparison Before and After Transformation
© Fangfang Tian
© Fangfang Tian

With regard to the shape of the base and the order of its development, the western end of the block serves as a start-up area, consisting of two U-shaped buildings and temporary houses scattered on the street. 

© Fangfang Tian
© Fangfang Tian

Designers persuaded its proprietor to abandon the initial blueprint of constructing the park’s identity through large-scale renovation of the facades of the two factory buildings along the street. Instead, they suggested to set up an open transitional zone between the closed park and the city where the park and the city can interact with each other through rearranging the venue between the factory buildings and the outside world with the transformation of the space instead of facade renovation, in order to change the previous senses of alienation and unpleasantness of the most Industrial Park to the city, and thus create identity of 9 workshop identity. 

© Fangfang Tian
© Fangfang Tian

In the process of site arrangement, the temporary houses along the street will be demolished while retaining the little houses with a relatively complete and brick-concrete structure in the northwest corner. And based on the dimensions of these houses, we would plant in the vacated ground 4 “industrial huts” made up of steel frames, weathering steel, steel mesh, glass and steel scaffolding. 

© Fangfang Tian
© Fangfang Tian

The "industrial community" consisting of five huts replaced the construction of fences and gates, representing the openness of the park. The space inside these huts make things easy during rush hour for a large number of pedestrians are completely separated from the traffic when entering and leaving the park. Because of the materials applied for the new huts will not only block the view of the park from the outside but will create an overlap of sight with the old factory, creating a mixing effect of old and new buildings. 

© Fangfang Tian
© Fangfang Tian

We hope that the five huts in this open space will serve as a catalyst space with uncertain functions in the early stage where we envision people in and out of the park can wait, meet up and chat pleasantly leaning against the edge of scaffolding, and even bask in the sun and read books. In the later stage, because of the business needs, the huts along the street can be transformed into florist, coffee shop, bookstore and so on with commercial functions, so that the park will be provided with more diversified functions and greater urbanity. 

© Fangfang Tian
© Fangfang Tian

In the transformation of the two U-shaped factory buildings, on the basis of retaining the style of the original buildings, the inter-building space will be added the space of intercalated office taking advantage of building height, while the central open space of each U-shaped building was transformed into a green-filled courtyard. The new truss and glass roof, covering part of the courtyard, creates an ambiguous zone between the indoor and the outdoor. The zone is expected to extend the human activities as far as possible to the courtyard in addition to connecting the two sides of buildings. 

Floor Plans
Floor Plans

Two U-shaped factory buildings will be transformed along the interface of the park central road. We have chosen the way that could erase the most traces of transformation. In this interface, we added another layer of structure, which does not only create external space for placing the outside machine of refrigeration equipment but also highlights the entrance to the building. At the same time, the bridging piece applies for inclined plate design at the bottom, reducing the light distraction indoor. This layer of additional structures, come in tune with the original style of the factory buildings, entering finely into the integration of the original building as much as possible.

© Fangfang Tian
© Fangfang Tian

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
TR Architects
Office
Cite: "Moling 9 Workshop / TR Architects" 11 Dec 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/885066/moling-9-workshop-tr-architects/> ISSN 0719-8884
© Fangfang Tian

南京秣陵九车间 / 厦门拓瑞建筑