the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Student Hall
  4. Australia
  5. ThomsonAdsett
  6. 2016
  7. Deakin University Burwood Student Plaza / ThomsonAdsett

Deakin University Burwood Student Plaza / ThomsonAdsett

  • 17:00 - 4 December, 2017
Deakin University Burwood Student Plaza / ThomsonAdsett
Deakin University Burwood Student Plaza / ThomsonAdsett, © John Gollings
© John Gollings

© John Gollings © John Gollings © John Gollings © John Gollings + 13

© John Gollings
© John Gollings

Text description provided by the architects. ThomsonAdsett has designed the refurbishment of Deakin University’s Burwood Student Plaza. The project has radically transformed a previously underutilised and dark space into a light-filled hub of socialisation and knowledge exchange.

Site Axonometric
Site Axonometric

ThomsonAdsett’s design has created a new and exciting informal learning destination, a casual events space and improved connectivity on campus. The architects were inspired by the concept of the technology ‘cloud’, and its ability for students to exchange knowledge in independent learning settings.

© John Gollings
© John Gollings

A sophisticated, neutral material palette complements the busyness and vibrancy of the people occupying the space. Feature timber blades create a cascading aesthetic while moderating views and privacy for students. Meanwhile, the mezzanine is set out to complement a variety of informal learning settings.

Second Level Plan
Second Level Plan
© John Gollings
© John Gollings
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Deakin University Burwood Student Plaza / ThomsonAdsett" 04 Dec 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/884580/deakin-university-burwood-student-plaza-thomsonadsett/> ISSN 0719-8884