the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Research Center
  4. South Korea
  5. Architecture Studio YEIN
  6. 2016
  7. KIST Smart U-Farm / Architecture Studio YEIN

KIST Smart U-Farm / Architecture Studio YEIN

  • 20:00 - 3 November, 2017
KIST Smart U-Farm / Architecture Studio YEIN
KIST Smart U-Farm  / Architecture Studio YEIN, © Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon

© Joonhwan Yoon © Joonhwan Yoon © Joonhwan Yoon © Joonhwan Yoon + 26

  • Architects

  • Location

    679 Saimdang-ro, Gangneung, Gangwon-do, South Korea
  • Architect in Charge

    Yesun Choi
  • Design Team

    Myungsun Lee, Hanhee Park, Jeongmee Kim
  • Area

    680.83 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon

Text description provided by the architects. The so-called Smart U-Farm, which is the Gangneung branch of Korea Institute of Science and Technology, is located at the entry of Gangneung Science and Industry Complex. While the pre-existing topography for the Complex was cut off to create a flat land to build factories, the Smart U-Farm was laid out not to compromise the surrounding landscape so that the main road runs along the North-South axis between the left and right buildings, cherishing the memory of the land in the midst of pinewood. At the first layout, the Gangneung branch was to be located at the back of the mechanical room which is now occupying the western part of the building: at the early phase, the Smart U-Farm had been approached indeed as a vegetation factory, almost reaching the level of warehouse, but its relocation to the front of the mechanical room called for a building facade fit for the scenery of the main road.

© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon

Concept Development

Phase1. Study the Surface Features of the Site

As a foundational step to reflect the topographical shape as one of the natural elements, we examined not only the topographical characteristics of KIST surrounded by the mountain, but also the topography of the site on which a natural plant wing will be established.

© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon

Phase2. Reflect the Lost Topography into the Facade

By projecting on the right facade the pre-existing topography which was lost in the site-making process, we intended to pursue an architecture that communicates with nature. Also for the area within the KIST, we designed a place to research, experiment on, and cultivate the natural plant by embodying the topography on its front and right facades with eco-friendly blocks so as to enliven the sense of contour lines.

© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon

Function & Circulation Planning

Smart U-Farm was designed as two stories in the early phase, but ended up being additionally equipped with the 3rd floor greenhouse. Fortunately, the material characteristic of the greenhouse ― transparency ― did not compromise the function and facade of the lower part. The most important function of the ground (1st) floor is the cultivation room that requires respective environmental controls depending on the kinds of vegetables: it was thus made up of three parts, while such functions as laboratory, office, and seedling cultivation room were made accessible from the main entrance hall. Particularly, the access to the cultivation room was carefully made to maintain the state of sterilization. Going upstairs to the 2nd floor, one can see an open meeting room connected to the corridor which overlooks the cultivation room downstairs. On the 3rd floor, a glazed greenhouse was designed to be accessible through such circulations as stairs and the outdoor passage

© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon
Diagram
Diagram
© Joonhwan Yoon
© Joonhwan Yoon

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Architecture Studio YEIN
Office
Cite: "KIST Smart U-Farm / Architecture Studio YEIN" 03 Nov 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/882646/kist-smart-u-farm-architecture-studio-yein/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.