the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartments
  4. Argentina
  5. Estudio Pablo Gagliardo
  6. 2017
  7. Pueyrredón 1101 Building / Estudio Pablo Gagliardo

Pueyrredón 1101 Building / Estudio Pablo Gagliardo

  • 14:00 - 5 September, 2017
Pueyrredón 1101 Building / Estudio Pablo Gagliardo
Pueyrredón 1101 Building / Estudio Pablo Gagliardo , © Ramiro Sosa
© Ramiro Sosa

© Ramiro Sosa © Ramiro Sosa © Ramiro Sosa © Ramiro Sosa + 32

© Ramiro Sosa
© Ramiro Sosa

Text description provided by the architects. Residential building located at the intersection of two tree-lined and busy streets, a few meters from the main avenues and university centers of the city of Rosario, with an ideal environment for young people and students. The corner land, with north and west orientation, and the city regulations allow the total occupation of the lot, ventilating all the rooms to the two fronts.

© Ramiro Sosa
© Ramiro Sosa

Its structure, made of seen concrete shuttering with wooden boards, allows a pattern of empty and full, generating double heights and cross visuals that besides allowing large wooden balconies, privilege the quality and the natural illumination of the interior environments.

© Ramiro Sosa
© Ramiro Sosa

A double height entrance is projected, as a continuation of the public sidewalk with abundant vegetation and a bicycle rack for the use of its inhabitants, favoring life in contact with nature. In this way, entrance to the building takes place through a large "inner plaza". This space links public life and private life, providing permeability and urban connectivity, through its journey and spatial and visual continuity.

© Ramiro Sosa
© Ramiro Sosa
Pair Floors Plan
Pair Floors Plan
© Ramiro Sosa
© Ramiro Sosa

The wet cores form a common part embedded in the central sector of the plant to free the space of internal use, allowing the flexibility of the spaces, as well as the different permitted uses, such as living or working. The design of the units is stripped and net, so that each one has the added value on its balcony, posed as a continuous environment in relation to the interior. As a finish, the project has two levels with terrace and own swimming pool, allowing impressive panoramic views of the city.

© Ramiro Sosa
© Ramiro Sosa
Sections
Sections
© Ramiro Sosa
© Ramiro Sosa

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Pueyrredón 1101 Building / Estudio Pablo Gagliardo " 05 Sep 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/879076/pueyrredon-1101-building-pablo-gagliardo/> ISSN 0719-8884
© Ramiro Sosa

圆形核心筒直通顶层,打造最理想的青年公寓 / Estudio Pablo Gagliardo

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.