We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Tom's Hut / raumhochrosen

Tom's Hut / raumhochrosen

© Albrecht Imanuel Schnabel© Albrecht Imanuel Schnabel© Albrecht Imanuel Schnabel© Albrecht Imanuel Schnabel+ 7

Wienerwald, Austria
© Albrecht Imanuel Schnabel
© Albrecht Imanuel Schnabel

Text description provided by the architects. If a mental coach is also an Austrian songwriter, living his life between extremes, he needs a place, a wooden wilderness and a hut far out as a balance to his life in the middle of the town.

© Albrecht Imanuel Schnabel
© Albrecht Imanuel Schnabel

This simple house refers intensively to its environment, follows the contour of a previous, decaying building and was really drafted around a man and his passions. An angular shape encloses space on two levels life in this retreat. Firmly closed on all sides with wooden bars, the hut can open his windows to different views.

© Albrecht Imanuel Schnabel
© Albrecht Imanuel Schnabel

Totally made of wood and prefabricated it provides everything you need in a such a confined space. The hut as a striking identity becomes a partner, a place of retreat, but also for hospitality and personal development. Arrive, find shelter, rest, nourish yourself and find balance within. Then the view outside into the wild. Vision.

© Albrecht Imanuel Schnabel
© Albrecht Imanuel Schnabel

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Wienerwald, Austria

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Tom's Hut / raumhochrosen" 17 Jul 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/875565/toms-hut-raumhochrosen> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.