Holland Park Road / Fourfoursixsix

Holland Park Road / Fourfoursixsix

© Tim Soar © Tim Soar © Tim Soar © Tim Soar + 15

  • Architects: Fourfoursixsix
  • Area Area of this architecture project Area:  185
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2008
  • Photographs Photographs:  Tim Soar

Text description provided by the architects. This project required the refurbishment of a 185 sqm Grade II listed private residence on Holland Park Road, London. A complete renovation of the first floor allowed the entire property area to be maximized, providing an additional bedroom whilst simultaneously increasing the bathroom spaces. Conscious to control the budget, the design utilized existing service locations and kept the bathroom layouts roughly intact.

© Tim Soar
© Tim Soar

The circulation was reconfigured to propose a lightweight, cantilevered stair of glass, steel and timber, repositioned to a location more in keeping with the original architecture. This not only provided a sculptural centerpiece for the scheme, but through its lightweight design and materiality, maximized the feeling of light and space within the circulation areas.

Adopting a modern minimal approach, the interior design plays on a contrast between light and dark tones. A range of bespoke joinery was developed with a white lacquer and French polish finish. This was to directly contrast with the proposed dark European oak floor running throughout.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Holland Park Road / Fourfoursixsix" 28 Oct 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/84495/holland-park-road-fourfoursixsix> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.