All
Projects
Products
Events
Competitions

T Space / Steven Holl Architects

T Space / Steven Holl Architects

© Susan Wides © Susan Wides © Susan Wides © Susan Wides + 20

Dutchess, United States
  • Architects: Steven Holl Architects
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2010
  • Photographs Photographs: Susan Wides

Text description provided by the architects. On a four acre site in Dutchess County, New York, a new wooden ”T” space sits near a stone “U” house from 1952, which has a steel “L” addition from 2001.

© Susan Wides
© Susan Wides

The new gallery floats over the natural landscape. It has nine steel columns and nine elevations, all integrated via proportions of 1:1.618..

© Susan Wides
© Susan Wides

A rain skin of natural 2x2 cedar is suspended on stainless steel screws. There is no plumbing, or sheetrock. The interiors are painted plywood and the floor is sanded marine plywood with all the stains of the 4 month construction process exposed.

© Susan Wides
© Susan Wides

Wooden windows, doors and skylights were specifically built for this space. The gallery is reached from the east by a gently sloping wooden ramp, and exited on a wooden ramp through the south elevation which is a large pivoting wall.

© Susan Wides
© Susan Wides

Light comes from skylights, cut to achieve 25 foot candles of natural light on the walls, eliminate the need for electricity.

© Susan Wides
© Susan Wides

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Dutchess, NY, USA

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "T Space / Steven Holl Architects" 17 Oct 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/82147/t-space-steven-holl-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.