the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. WE Architecture’s Winning Proposal Combines Green Space with Social Housing in Aarhus

WE Architecture’s Winning Proposal Combines Green Space with Social Housing in Aarhus

WE Architecture’s Winning Proposal Combines Green Space with Social Housing in Aarhus
WE Architecture’s Winning Proposal Combines Green Space with Social Housing in Aarhus, © WE Architecture
© WE Architecture

A competition for a new social housing complex in Aarhus, Denmark, has been won by WE Architecture, in collaboration with local practice JWH Arkitekter and commissioned by Ringgaarden, a Danish housing organization.

Titled “Saltholmsgade”, the winning proposal is a reinterpretation of Aarhus’ historical housing typologies along Hjortensgade, creating modern and green communal spaces. The complex consists of 38 individual apartments, offering tenants views of the city through the inclusion of rooftop gardens.

© WE Architecture © WE Architecture © WE Architecture © WE Architecture + 14

© WE Architecture
© WE Architecture

By referencing the heights, volumes, profiles, and façades of nearby buildings, the project is able to integrate into the urban fabric. However, the continuation of the perimeter block and building structure creates a “city wall”, which in turn opens up Aarhus’ compact character to public green space.

© WE Architecture
© WE Architecture
© WE Architecture
© WE Architecture

The building’s volumes are also subdivided, with alternating recessions that create semi-public social areas at street level and allow for landscaping at the front of the building.

  • Architects

  • Design Team

    Marc Jay, Julie Schmidt-Nielsen, Barbara Drud Henningsen, Corrado Galasso, Àngels García, Alex Pavel, Alicja Szczęśniak, Josefine Rita Vain Hansen
  • Collaborator

    JWH Arkitekter
  • Area

    3500.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

News via: WE Architecture.

LOHA's Latest Supportive Housing Complex Curbs LA's Increasing Homelessness

Cite: Osman Bari. "WE Architecture’s Winning Proposal Combines Green Space with Social Housing in Aarhus" 25 Feb 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/805752/we-architectures-winning-proposal-combines-green-space-with-social-housing-in-aarhus/> ISSN 0719-8884
© WE Architecture

WE Architecture 在奥尔胡斯结合了绿色空间与社会保障房的方案获奖