the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Gallery
  4. Thailand
  5. ASWA
  6. 2015
  7. Solid Concrete Studio + Gallery / ASWA

Solid Concrete Studio + Gallery / ASWA

  • 22:00 - 25 October, 2016
Solid Concrete Studio + Gallery / ASWA
Solid Concrete Studio + Gallery / ASWA, © Phuttipan Aswakool
© Phuttipan Aswakool

© Phuttipan Aswakool           © Phuttipan Aswakool           © Phuttipan Aswakool           © Phuttipan Aswakool           + 29

  • Architects

  • Location

    Bangkok, Thailand
  • Architect in Charge

    Phuttipan Aswakool, Chotiros Techamongklapiwat
  • Area

    900.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

© Phuttipan Aswakool
© Phuttipan Aswakool

Text description provided by the architects. ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic) designed the solid concrete studio + gallery situated in Bangkok, Thailand. The private studio and gallery of the Thai artist, who preferred privacy of his daily life from the neighborhood, has only single opening view from the street to communicate with its surrounding but has surprisingly interior space.

© Phuttipan Aswakool
© Phuttipan Aswakool

For the first glance, the solid concrete box welcomes guest by the high ceiling chamber with the skylight that allowed the natural light shine the sculptural floating staircase in the center. People can stand in the center of the court to notice the sun light gradually changed on the concrete central shaft wall as the main attraction to display itself as a living artwork due to the changing of daylight during the day. 

© Phuttipan Aswakool
© Phuttipan Aswakool
Section
Section
© Phuttipan Aswakool
© Phuttipan Aswakool

On the second floor, the central light shaft wall has irregular position and size of square window frames to allow people to wonder as the living artwork by displaying the changing of daily light on the concrete canvas on each side of the shaft that also allow the light through to brighten up the inside space. Obviously, the imperfect concrete form-tile which created the unique characteristic of this private gallery along with the steel, wood and glass – the purity of material tend to remind people of craft-work.

© Phuttipan Aswakool
© Phuttipan Aswakool

Product Description. Exposed Concrete played as the main role for the principal material of the building by using as the living canvas.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Solid Concrete Studio + Gallery / ASWA" 25 Oct 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/798052/solid-concrete-studio-plus-gallery-aswa/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Phuttipan Aswakool

混凝土工作室+画廊 / ASWA