the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Brazil
  5. SPBR Arquitetos
  6. 2014
  7. Ubatuba House II / SPBR Arquitetos

Ubatuba House II / SPBR Arquitetos

  • 09:00 - 30 September, 2016
Ubatuba House II / SPBR Arquitetos
Ubatuba House II / SPBR Arquitetos, © Nelson Kon
© Nelson Kon

© Nelson Kon © Nelson Kon © Nelson Kon © Nelson Kon + 39

  • Architects

  • Location

    Ubatuba, Brazil
  • Architect in Charge

    Angelo Bucci
  • Area

    350.4 sqm
  • Project Year

    2014
  • Project team

    Tatiana Ozzetti, Nilton Suenaga, Ciro Miguel, Juliana Braga, Fernanda Cavallaro, Victor Próspero,
  • Structural Engineer

    Marcelo José Bianco, Ricardo Bozza (Inner Engenharia)
  • Plumbing / Electrical

    JPD
  • Landscape Architect

    Raul Pereira
  • General Contractor

    José Bernardino E. de Sousa
  • More Specs Less Specs
© Nelson Kon
© Nelson Kon

Text description provided by the architects. Two main goals have led the design process: [1] not touch the ground; [2] to create an outside platform where topography, with 50% of slope, has provided any flat piece of land.

© Nelson Kon
© Nelson Kon

This weekend house itself was arranged in one main square prism: 10m by 10m and 6m high.

© Nelson Kon
© Nelson Kon

This volume was placed properly detached from the street, where the ground level was deep enough to accommodate two enclosed floors and an open space underneath.

Section
Section

Its rooftop provides that outside platform as a belvedere welcoming people to the house. Downstairs we first reach the bedrooms level and below it the living room and kitchen. Underneath, attached to the ground level, the portion sheltered by the house was taken as a veranda.

© Nelson Kon
© Nelson Kon

This main volume was complemented with two satellites, two small side volumes: the first one plays as the extension of both street and rooftop providing a platform for parking are and custodian house bellow it; the second one is an extension of the veranda to make the swimming pool and a mechanical space at the bottom.

Floor Plan
Floor Plan
Floor Plan
Floor Plan
Floor Plan
Floor Plan

From this lower level veranda a winding track through the garden provides access to the beach.

© Nelson Kon
© Nelson Kon

In a way this house could be described as spread along the steep path from the street to the beach.

© Nelson Kon
© Nelson Kon

View the complete gallery

About this office
Cite: "Ubatuba House II / SPBR Arquitetos" 30 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/796255/ubatuba-house-ii-spbr-arquitetos/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.