We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Meditation Pavilion & Garden / GMAA

Meditation Pavilion & Garden / GMAA

© A.Korour© A.Korour© A.Korour© A.Korour+ 20

  • Architects: GMAA
  • Area Area of this architecture project Area:  120
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2013
  • Photographs
    Photographs:  A.Korour
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Agabekov LED, Bega, Michael Anastassiades, SSQ Slate, JPF Ducret Ferwood System, Moon River stone
© A.Korour
© A.Korour

Text description provided by the architects. The Meditation Pavilion blends in the global conception of the park where it’s placed, enhancing the composition with its own qualities.

© A.Korour
© A.Korour

The idea of this pavilion is projected through the particular relation of the wooden volume gently hovering above a crossing water surface, creating an ensemble precisely aligned with the cardinal directions.

© A.Korour
© A.Korour

The poetic relation between the pavilion and the water surface is highlighted through a work on the vegetal environment that confines the pavilion’s position inside the private park that spreads around it. 

Plan
Plan

The Gramineae mounds around the pavilion and the pool create a fluid vegetal belt, changing colors and movements with the seasons, and hiding the pavilion from direct views, allowing only partial or indirect perceptions. It is only fully revealed when penetrating among the mounds.

© A.Korour
© A.Korour

A special attention is given to lighting design (natural and artificial) in order to preserve the site’s intimate character. In both lateral volumes, skylights allow natural light in, while suspended spotlights and indirect lighting enhance the rhythm of timber cladding and the the ceiling’s corners.

© A.Korour
© A.Korour

The pavilion itself is composed by a crossing central void, flanked by two lateral volumes. The ensemble sits on top of a wooden platform cantilevered over the lawn and pool. The structure is made of V4A stainless steel covered by thermo-coated solid ash wood in walls, floors and ceilings.

© A.Korour
© A.Korour

The central void includes two slight reinforcements on the floor in an asymmetric position and can be closed by sliding elements from inside the walls. Each lateral volume contains a different function: the changing room and bathroom in the west one and the summer kitchen and storage in the east one. 

© A.Korour
© A.Korour

In order to refresh the atmosphere around the pavilion, a misting system is integrated along the eaves.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Geneva, Switzerland

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Meditation Pavilion & Garden / GMAA" 27 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/795978/meditation-pavilion-and-garden-gmaa> ISSN 0719-8884
© A.Korour

冥想馆&花园 / GMAA

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.