the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. China
  5. Linehouse
  6. 2016
  7. WeWork Yangping Lu / Linehouse

WeWork Yangping Lu / Linehouse

  • 19:00 - 21 September, 2016
WeWork Yangping Lu / Linehouse
WeWork Yangping Lu / Linehouse, © Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

© Dirk Weiblen © Dirk Weiblen © Dirk Weiblen © Dirk Weiblen + 9

  • Architects

  • Location

    135 Yanping Road, Jing’An, Shanghai, China
  • Area

    2200.0 sqm
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

Text description provided by the architects. WeWork Yanping Lu is located in the Jing’An district of Shanghai. Nestled in what was once the British settlement, the area was occupied by a neighbourhood of longtangs. These houses and laneways are scattered throughout the area, and many now exist as remnants of their previous lives. These longtangs are sectionally cut, revealing the structure and interiors of the buildings and the way residents once occupied these laneway houses. Linehouse used this as their conceptual approach in developing the co-working space for WeWork.

© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

Upon entering, a house framework envelops the reception, composed of white metal channels with the interior of the channel painted teal blue. Polycarbonate is layered upon the structure filtering the lighting; in moments this is peeled back to reveal the structure beyond. The reception desk is composed of salvaged TVs and radios; objects commonly seen in the laneways of Shanghai.

This play of sectionally cut structures continues in framing the pantry and seating nooks.  Materials are layered, fixings exposed, revealing tectonically how the wall has been composed together.

© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

A gridded rebar structure is inserted into the pantry area, moments of the volume are cut away allowing for guests to occupy the voids; leaners and shelving are integrated into the framework.

An oak wood structure, lined with backlit polycarbonate, leads you to the meeting rooms and phone booths. Seating nooks and phone booths are nested within the framework, allowing users to experience both sides of the ‘wall’.

© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

Mosaic tiles line the bathroom interiors; their colours are placed to create ‘shadows’ on the floors and wall of the objects occupying the space.

© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

Custom graphics were developed for all the wallpapers and murals. Inspired by Shanghai’s White Rabbit candy, a motif of rabbit wallpapers and artwork was developed. Meeting room wallpapers take reference from common Chinese games played in the laneways; Chinese chess and tangram. Motifs often seen in the streets of Shanghai are stamped throughout the public seating areas, playing on Chinese and English words encapsulating the community spirit of WeWork. 

© Dirk Weiblen
© Dirk Weiblen

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Linehouse
Office
Cite: "WeWork Yangping Lu / Linehouse" 21 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/795613/wework-yanping-lu-linehouse/> ISSN 0719-8884
© Dirk Weiblen

WEWORK 延平路 / Linehouse