the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. News
  3. Photos Released of Snøhetta's Recently Completed MAX IV Laboratory Landscape

Photos Released of Snøhetta's Recently Completed MAX IV Laboratory Landscape

Photos Released of Snøhetta's Recently Completed MAX IV Laboratory Landscape
Photos Released of Snøhetta's Recently Completed MAX IV Laboratory Landscape, © Mikal Schlosser
© Mikal Schlosser

Snøhetta has released new images of their MAX IV Laboratory Landscape Design as it opens in Lund, Sweden. Winning the commission for the project in 2011, Snøhetta’s design transformed 47-acres (19 hectares) of formerly agricultural lands northeast of the city into an undulating earthwork aimed at “creating a functional landscape solution for the high-performance synchrotron radiation laboratory MAX IV.”

© Mikal Schlosser © Mikal Schlosser © Mikal Schlosser © Mikal Schlosser + 22

© Mikal Schlosser
© Mikal Schlosser

The landscape design was conceived based on a set of strict parameters determined by the performance requirements for the facility’s various laboratories, including measures such as mitigating vibrations in the ground from a nearby highway, stormwater management, and meeting the ambitious sustainability goals outlined by the city.

© Mikal Schlosser
© Mikal Schlosser
© Mikal Schlosser
© Mikal Schlosser

The MAX IV laboratory is the first stage of a urban planning project for northeast Lund striving to create a ‘Science City’ for southern Sweden.

To find out more about the design process and see in-progress photos, follow this link.

Additional information on the project can be found here.

© Mikal Schlosser
© Mikal Schlosser
© Cecilia Holm
© Cecilia Holm
Cite: Patrick Lynch. "Photos Released of Snøhetta's Recently Completed MAX IV Laboratory Landscape" 14 Aug 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/793269/photos-released-of-snohettas-recently-completed-max-iv-laboratory-landscape/> ISSN 0719-8884
© Mikal Schlosser

Snøhetta 建筑事务所日前公布了刚完成的 MAX IV 实验室景观设计影像资料