the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Vo Trong Nghia Architects Design Signature Spa in Vietnam

Vo Trong Nghia Architects Design Signature Spa in Vietnam

Vo Trong Nghia Architects Design Signature Spa in Vietnam
Vo Trong Nghia Architects Design Signature Spa in Vietnam, View from the path. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects
View from the path. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects

Vo Trong Nghia Architects has released plans for The Signature Spa on Phu Quoc, one of the major islands of Vietnam. Nestled into surroundings of vast forests and pristine beaches, the spa will serve as an addition to its neighboring 5-star hotel. The project has been tucked into the corner of the site to provide a serene atmosphere aimed at establishing “a compact and autonomous place of solace, wherein one can immerse themselves within the lush mangrove reservoir whilst nestled inside the bamboo [structure].”

Treatment rooms. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects View from the main entrance. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects Interior - main building. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects Bird's eye view. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects + 9

Treatment room entrance. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects
Treatment room entrance. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects

The project plan consists of an organic layout of three distinct areas: the main building, the treatment rooms and the back of house, connected to the complex by a floating bridge. Sweeping stone walls guide visitors to the entrance, providing a momentary sense of enclosure before releasing into the open spa compound. The buildings, constructed of bamboo, hover over the water, leaving room for giant mangrove trees and an entire ecosystem of flora and fauna.

Treatment rooms. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects
Treatment rooms. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects

Twelve bamboo bays positioned along an arc create the space of the main building, which houses reception space, waiting areas and consultation rooms for foot treatments and pedicures. The curved bamboo framing is on display from the interior, bending toward the skylight openings that shower the space in natural light. Conditioned and open-air spaces are separated by glass panels shielded with bamboo louvres, blurring the line between indoors and outdoors.

Interior - main building. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects
Interior - main building. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects
Bird's eye view. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects
Bird's eye view. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects

Treatment rooms are accessed via a stone pathway that sits just above the level of the water. Large windows in each room offering views out the mangrove forest and a stone buffer separating the private wing from the public areas both help to create an uninterrupted, immersive environment for visitors.

Each room is constructed of a bamboo shell, with clearly detailed joints where it means the natural stone, emphasizing the project’s reserved materiality. The structure mimics the expression of clasped hands with interwoven fingers, giving the structure a dynamic, curvilinear appearance.

Interior - single treatment room. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects
Interior - single treatment room. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects
View from the main entrance. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects
View from the main entrance. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects

Realization of The Signature Spa in Phu Quoc Island is currently in progress.

View from the hotel. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects
View from the hotel. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects
Interior - double treatment room. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects
Interior - double treatment room. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects
  • Architects

  • Location

    Phú Quốc, Phu Quoc, Kien Giang, Vietnam
  • Principal Architect

    Vo Trong Nghia, Hidetoshi Sawa
  • Design Team

    Nguyen Quynh Han
  • Client

    Syrena Viet Nam Investment & Development joint stock company
  • Area

    813.0 sqm
  • Project Year

    2016

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Vo Trong Nghia Architects
Office
Cite: Patrick Lynch. "Vo Trong Nghia Architects Design Signature Spa in Vietnam" 08 Aug 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/792915/vo-trong-nghia-architects-design-signature-spa-in-vietnam/> ISSN 0719-8884
View from the path. Image Courtesy of Vo Trong Nghia Architects

Vo Trong Nghia Architects 建筑事务所设计的特色水疗中心