the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Refurbishment
  4. Portugal
  5. João Tiago Aguiar Arquitectos
  6. 2011
  7. Dafundo Apartment / João Tiago Aguiar Arquitectos

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Dafundo Apartment / João Tiago Aguiar Arquitectos

  • 10:00 - 21 July, 2016
Dafundo Apartment / João Tiago Aguiar Arquitectos
Dafundo Apartment / João Tiago Aguiar Arquitectos, © Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

© Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG + 24

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Text description provided by the architects. Built with tabique (traditional wooden partitions), this building situated on the river bank of the Dafundo area, develops a privileged relationship with the river. 

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

The future residence of a couple who are marine biologists, the intervention had as its main premise the perusal of this relation with the water, in a way to allow its visibility in as many as possible points of the house. 

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

We searched to eliminate the excessive partitioning, as well as bring light into a large part of the area that previously had no natural light, because it was situated in the core of the apartment. 

Plan
Plan
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Divisions were united and the use of spaces were inverted, pushing the living areas to the main façade, in direct harmony with the life and view of the river.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
João Tiago Aguiar Arquitectos
Office
Cite: "Dafundo Apartment / João Tiago Aguiar Arquitectos" [Apartamento Dafundo / João Tiago Aguiar Arquitectos] 21 Jul 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/791752/dafundo-apartment-joao-tiago-aguiar/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments