the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. China
  5. gad
  6. 2016
  7. Liuxiang Garden Life Experience Pavilion / gad

Liuxiang Garden Life Experience Pavilion / gad

  • 09:00 - 14 June, 2016
Liuxiang Garden Life Experience Pavilion / gad
Liuxiang Garden Life Experience Pavilion  / gad, © gad
© gad

© gad © gad © gad © gad + 17

  • Architects

    gad
  • Location

    Hangzhou, Zhejiang, China
  • Construction unit

    Hangzhou Anjing Real Estate Co., Ltd.
  • Design team

    gad
  • Project Year

    2016
  • Photographs

    gad
© gad
© gad

Text description provided by the architects. Liuxiang Garden Life Experience Pavilion is like a place in the cartoon book of Miyazaki Hayao. Taking the path of “cuteness”, gad uses a building shaped as a candy to create the experience space which is filled with child interest and makes people relaxed and comfortable as well. 

© gad
© gad

Located in the intersection of Fengqi Road and Tanggongju Road in Jianggan District, Hangzhou City and covering an area of 1,200 square meters, the project aims to create a young and vigorous life experience pavilion. For the whole design, designers break through traditional thinking and apply a brand-new concept of spatial layout to connect all the different functional places and define space in the meantime.

© gad
© gad

In the initial period of conceptual design, the building defines a semi-enclosed courtyard with a simple U-shaped wedged place. Through unit spatial organization and modeling of the roof, the shape creates a unique architectural “community”. Rich architectural forms enable people to wander in a mini-town seemingly and create relaxing and pleasant atmosphere of the place.     

Diagram
Diagram

According to features of the site, designers adopt the design technique of “subtraction”, divide large-scale architectural volume into units and make a variety of architectural forms and space, and lower architectural scale so that the building can better integrate into the site and the surrounding environment. Based on different spatial forms and scales, architects define functions of space, combine the semi-enclosed space to create to classical courtyard space, and use natural lighting and convection wind to create more comfortable spatial experience. Create spatial layout and architectural group combination in terms of user’s experience and actual demand to create home environment of literary art which adds radiance to each other with the indoor scenery.   

© gad
© gad

Walking into “the candy jar”, people'll find themselves in The Wizard of Oz. To build such a green dreamland, gad has invited IAD for interior design and Mr. Ling Zongyong, a master of floriculture for flower design. Through combination forms such as potted plants, green walls, suspension-type plants, plants as screen and swing of floriculture, plants enhance people’s visual experience in the scene like witty skits, and further pursue perfection in terms of details. Besides, the large “capsules” which serve as the sand table, the reception area, the rest area and the negotiation area etc. grow in The Wizard of Oz and add child interest of innocence and cuteness to the whole experience pavilion.  

© gad
© gad

The natural transition of the indoor functional space and the outdoor courtyard space is one of the features of the project. The interface of enclosed courtyard space adopts large-area glass curtain walls to blur the boundaries and completely expand people’s indoor vision. Therefore, everyone entering the life experience pavilion can see the interior courtyard of exquisite design and elegant taste at first glance. Besides, it achieves expansion and permeation, and creates rich spatial effects in a restricted land parcel.      

© gad
© gad

The modern line language goes through the whole design. In the same language, architects take different measures to allocate materials in a fine and smooth way and further give play to material properties. The general exterior facade of the building makes a contrast of white paint and glass, and strengthens pureness of the architectural volume, which is concise but not simple. The design of windows and openings combines warm-toned wooden grating and window frame while the refined details show that the building is fine, smooth and amiable.   

© gad
© gad

Design of the sizes of windows and openings shows ingenuity. Sunlight casts rich shadows in the room as time goes by and makes the space full of changes. The location of windows and openings also combines the use of the indoor function. The windowsill is relatively low so that people can get close to beautiful scenery in the courtyard when they sit down. 

© gad
© gad

To create the young and vigorous space, gad has taken a challenge and carried out detailed design and control of architectural proportion, shape relations and facade materials. Designers adopt various kinds of spatial combination modes to create rich experience of the place; the concise and modern architectural facade image is combined to create pureness and affinity of the building. In the design, gad breaks through the traditional design technique, redefines the sales office, and makes efforts in creating spatial characteristics of the building: elegance and innocence, pureness and delicacy.    

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
gad
Office
Cite: "Liuxiang Garden Life Experience Pavilion / gad" 14 Jun 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/789286/liuxiang-garden-life-experience-pavilion-gad/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© gad

杭州留香园生活体验馆 / gad