the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Coffee Shop
  4. China
  5. GOA
  6. 2015
  7. Chimney Café / GOA

Chimney Café / GOA

  • 22:00 - 9 May, 2016
Chimney Café / GOA
Chimney Café / GOA, © Lu Hengzhong
© Lu Hengzhong

© Lu Hengzhong © Lu Hengzhong © Lu Hengzhong © Lu Hengzhong + 13

  • Architects

    GOA
  • Location

    Shanghai, Shanghai, China
  • Design Team

    WANG Yan, WANG Yibo
  • Developer

    Chimney (Shanghai) Culture Development Co., Ltd
  • Construction

    Shanghai Puhong Construction Engineering Co., Ltd
  • Area

    60.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

Text description provided by the architects. From design to completion, it took only a short period of two months for this less than 60 square meters’ Chimney Café, which open up in a light gesture in the courtyard of SPSI Art Museum. Passers-by from the sidewalk of Jinzhu Road could vaguely see the cafe and bamboo courtyard space through a semipermeable steel mesh wall.

© Lu Hengzhong
© Lu Hengzhong

A secret door opens in Art Museum’s iconic stainless steel mesh wall, but it does not obtrusive. From the material, detail to lighting, the café’s design seeks to coordinate with the overall surface of this Museum.

1st Floor Plan
1st Floor Plan

Although the courtyard space itself is very narrow, only five meters at its widest point, it still creates a rich and interesting spatial sequence. A dynamic arc wall guide people to the entrance through an interesting winding path; and then to find the other side of the arc wall is where to enjoy coffee. The patios decorated with bamboo are bright and vivid. Two patios in subtle angles to each other conform to stencil wall’s trend, leading guests to another relatively private coffee space.

© Lu Hengzhong
© Lu Hengzhong

Application of anodized aluminum expands the space sense of courtyard; the slightly blurred mirror effect gives people a hazy unreal visual experience, just as drinking a cup of good coffee.

Section
Section

The interior white walls create the most favorable conditions for small exhibitions and art salons. And lighting bands following the arc walls undoubtedly strengthened the sense of movement of the wall, so that the space is full of dynamic effect.

© Lu Hengzhong
© Lu Hengzhong

This small cafe effort to create a space of its own character and overcome all constraints at the same time: soft but no lack of tension, natural and full of fun.

© Lu Hengzhong
© Lu Hengzhong

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Chimney Café / GOA" 09 May 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/787007/chimney-cafe-goa/> ISSN 0719-8884
© Lu Hengzhong

大烟囱咖啡厅 / 大象设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.