the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. University
  4. France
  5. Daudre-Vignier & Associes
  6. 2015
  7. Froelicher High School Reconstruction / Daudre-Vignier & Associes

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Froelicher High School Reconstruction / Daudre-Vignier & Associes

  • 09:00 - 4 May, 2016
Froelicher High School Reconstruction / Daudre-Vignier & Associes
Froelicher High School Reconstruction  / Daudre-Vignier & Associes, © Charly Broyez
© Charly Broyez

© Charly Broyez © Charly Broyez © Charly Broyez © IMAGIN AIR + 33

  • General Contractor

    Département de l’Aisne (North of France)
  • General Building Company

    Demathieu Bard Construction (agence Champagne-Ardenne)
  • Budget

    13,5 M€
  • More Specs Less Specs
© IMAGIN AIR
© IMAGIN AIR

Text description provided by the architects. With its conception and its internal organisation, the reconstruction of the Froelicher high school in Sissonne (France) fits into in a sustainable approach and takes account of the new urbanisation of the site. The project forms urbanizes and builts a coherent educational ensemble, dense and dynamic, suitable for studying and give flourishing students as required the last educational directions.

© Charly Broyez
© Charly Broyez

The project optimizes the site potentialities, like the orientation or the functioning. The choice to built it at the limits of the city with a special architectural parti, accentuates the role and the image of the public and sustainable equipment in Sissonne. The new high school offers to the students and the professors a spacious setting for work in a green context.

© Charly Broyez
© Charly Broyez
Plan
Plan
© Charly Broyez
© Charly Broyez

The conception is conceived integrating  the technical, functionals and susbtainables constraints. It had been conducted considering the financial viability and economics saving without penalize the good working of the high school.

© Charly Broyez
© Charly Broyez

The high school is taking advantage of all the site : the project had been designed considering the geometry and the land topography.

© Charly Broyez
© Charly Broyez

The projet’s influence in the environnement, coming out with obviousness or subtlety, is studied in order to give answers at the following demands :

•impose a public educational equipment

•merge harmoniously the project in the landscape  and limited the impact of the buiding masses

The project size and its waves are melting in the landscape adopting the site natural form, the thermic and vegetal covering, protective canopy, are spreading out and wrapring the wood fronts like a forest mimetism. The gentleness of the curves, the masses expression without orthogonality, the chromatic range and the used of natural materials merge perfectely the project in the landscape and integrate in it environment.

© Charly Broyez
© Charly Broyez

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Froelicher High School Reconstruction / Daudre-Vignier & Associes" 04 May 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/786640/froelicher-high-school-reconstruction-daudre-vignier-and-associes/> ISSN 0719-8884
© Charly Broyez

法国锡索讷(Sissonne)Froelicher学院重建项目 / Daudre-Vignier & Associes

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.