the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Restaurant
  4. Vietnam
  5. VTN Architects
  6. 2015
  7. Roc Von Restaurant / VTN Architects

Roc Von Restaurant / VTN Architects

  • 20:00 - 19 April, 2016
Roc Von Restaurant / VTN Architects
Roc Von Restaurant / VTN Architects, © Hoang Le Photography
© Hoang Le Photography

© Le Anh Duc (AIF Studio) © Hoang Le Photography © Le Anh Duc (AIF Studio) © Hoang Le Photography + 18

  • Architects

  • Location

    Xa Phu Cat, Huyen Quoc Oai, Hanoi, Vietnam
  • Project Architects

    Vo Trong Nghia, Takashi Niwa
  • Design Team

    Mai Lan Chi
  • Bamboo Manager

    Nguyen Ba Tuong
  • Area

    1100.0 m2
  • Project Year

    2015
  • Photographs

  • Contractor

    La Vong group JSC.
  • Bamboo Construction

    Vo Trong Nghia Architects
  • Site Area

    6,560 m2
  • Client

    La Vong group JSC.
  • More Specs Less Specs
© Le Anh Duc (AIF Studio)
© Le Anh Duc (AIF Studio)

Text description provided by the architects. The building is located 30 km from Hanoi, besides the main road connecting Hanoi and Hoa Binh. This area is popular for stopover of buses and cars in order to enjoy and have a rest long journey and also it is a destination for Hanoians to enjoy one day trip. 

General Plan
General Plan

The restaurant is located right next the road. To create an intimate space and protect guests from the busy road the floor of the restaurant is designed lower than the road. After stepping down from the busy road to the dining space, the guests are facing to a natural lake with a bamboo arches above their heads. The 12 bamboo columns with the shape spreading upwards are supporting the roof structure of semi-outdoor dining area. The curved plan with center stage is prepared for events usage at the same time giving embracing intimate atmosphere.     

© Le Anh Duc (AIF Studio)
© Le Anh Duc (AIF Studio)
Elevation
Elevation

For the bamboo columns we have used two different bamboo species - Tam Vong and Luong. Each of them provides different material qualities which are crucial for the building structure. The bamboo has been treated by Vietnamese natural traditional method in order to reach the high quality and long term durability of the material. The natural treatment contributes to a sustainable building approach as well. 

© Le Anh Duc (AIF Studio)
© Le Anh Duc (AIF Studio)

The space under the columns is naturally cross ventilated and a cooled by evaporation of water from the adjacent lake. 

Section 01
Section 01
Section 02
Section 02

The support area is separated building volume with the walls cladded by a local material – laterite blocks. These orange colored soil blocks express traditional in the area together with the bamboo structure.

© Hoang Le Photography
© Hoang Le Photography

The building provides the space where guests can feel the strong connection to the local culture of the North Vietnam. The application of an open space and usage of natural materials meet the required connection. 

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Roc Von Restaurant / VTN Architects" 19 Apr 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/785842/roc-von-restaurant-vo-trong-nghia-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Hoang Le Photography

越南Roc Von餐厅 / Vo Trong Nghia Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.