We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

HOF / Integrated Field

HOF / Integrated Field

© Ketsiree Wongwan© Ketsiree Wongwan© Ketsiree Wongwan© Ketsiree Wongwan+ 32

Bangkok, Thailand
  • Architects: Integrated Field
  • Area Area of this architecture project Area:  286 Area:  286
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015 Year:  2015
  • Photographs photographs:  Ketsiree WongwanPhotographs:  Ketsiree Wongwan
  • Mockup Unit Mood:Wongnicha Wongserbchart
  • Corporate Identity:Symbolist Co.,Ltd.
  • Structural Engineer:Piyapong Suwanmaneechot
  • Mechanical Engineer:Nopparat Kedkaw, Mongkol Pichayakittisin
  • Main Contractor:Sadayu engineer Co.,Ltd.
  • City:Bangkok
  • Country:Thailand
More SpecsLess Specs
© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

Text description provided by the architects. Mixed-use buildings such as shop-house or home-office have been one of a big composition of Bangkok city for quite some time, and they also have been developed in many ways. Yet usually they were built as simple buildings with minimal requirements and later would need lots of modification or addition by the users.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

For this project, HOF : Home & Office, IF was focusing on how to develop this mixed-use space in the most proper way for living and working. At first, the area was separated in the lower and upper levels. The lower one is for the working space that is more accessible and the upper one is for the living space that would need more privacy.

Section
Section

To serve working space, the parking area has been sunken and 4-5 parking spots are provided for each unit by increasing the width of the each unit to 6.30 m. Also with this width, the service core consisting of stairs, toilets, pantry and system shaft can be packed into one side of the building and left the functional space to be open plan with flexible usage in future. This also creates the cross ventilation from the front to the back of the building. With double space provided, the 1st floor and mezzanine are connected which gives the flow to working space. The support for working area such as the power outlets, LAN connection docks or else is prepared within this area to give the best performance of working.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

For the living space, the comfortable and relaxing atmosphere is the main focus. The provision of internal open court with enough space for various activities is the main idea to achieve that. It would also bring ventilation and natural light into the building. The gable roof gives the higher ceiling on the 3rd floor and created the characteristic for this level as well.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

Since each family and office would have different requirements, the structure and planning were designed with this concern and are able to be expanded or modified if needed.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Sukhumvit Rd, Khwaeng Bang Chak, Khet Phra Khanong, Krung Thep Maha Nakhon 10260, Thailand

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "HOF / Integrated Field" 10 Feb 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/781869/hof-integrated-field> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Ketsiree Wongwan

办公住宅楼 / Integrated Field

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.