Chuon Chuon Kim Kindergarten / KIENTRUC O

Chuon Chuon Kim Kindergarten / KIENTRUC O

Chuon Chuon Kim Kindergarten / KIENTRUC O - Image 2 of 24Chuon Chuon Kim Kindergarten / KIENTRUC O - LightingChuon Chuon Kim Kindergarten / KIENTRUC O - Image 4 of 24Chuon Chuon Kim Kindergarten / KIENTRUC O - Image 5 of 24Chuon Chuon Kim Kindergarten / KIENTRUC O - More Images+ 19

District 1, Vietnam
  • Architects: KIENTRUC O
  • Area Area of this architecture project Area :  486
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2015
  • Photographs
    Photographs :Hiroyuki Oki
More SpecsLess Specs
Chuon Chuon Kim Kindergarten / KIENTRUC O - Windows, Facade
© Hiroyuki Oki

Text description provided by the architects. This project is a conversion of an existing town house into a private kindergarten in Tân Định ward, one of District 1 subdivision, Sài Gòn, Vietnam.

Chuon Chuon Kim Kindergarten / KIENTRUC O - Image 24 of 24
Diagram

Multiple functional needs within a space demand a flexible spatial adaptation that allow the room to shift from a single private space to a larger public or event space, or to proportionally expand and contract in size while complying with the house’s existing structural elements.

Chuon Chuon Kim Kindergarten / KIENTRUC O - Image 5 of 24
© Hiroyuki Oki

The architects approach this project with an understanding children naturally feel more comfortable in spaces that are relatively related to their size, of which offer a sense of safety and freedom to explore their surroundings.

Chuon Chuon Kim Kindergarten / KIENTRUC O - Lighting
© Hiroyuki Oki

From a larger point of view, a cluster of small spaces stimulates and encourages the children to go out and discover what is beyond their own personal bubble. The flexible spatial organization is a direct respond to programmatic requirements and the educational experience the architects want to offer.

Chuon Chuon Kim Kindergarten / KIENTRUC O - Image 4 of 24
© Hiroyuki Oki

A common practice in developing country, whose society progresses at a fast pace, is to deliberately recondition an old existing building and give it new functional or aesthetic purposes. This is normally done accompanying a more complex spatial demands, limited resources, and time.

Chuon Chuon Kim Kindergarten / KIENTRUC O - Lighting
© Hiroyuki Oki

Despite the constrains, the team have transformed an old, and monolithic space to a bright and exuberant vitality kindergarten, a place that foster the new generation of Vietnamese people.

Chuon Chuon Kim Kindergarten / KIENTRUC O - Windows, Facade
© Hiroyuki Oki

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:District 1, Ho Chi Minh, Vietnam

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Chuon Chuon Kim Kindergarten / KIENTRUC O" 12 Jan 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/780213/chuon-chuon-kim-kindergarten-kientruc-o> ISSN 0719-8884

© Hiroyuki Oki

Chuon Chuon Kim 幼儿园 / KIENTRUC O

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.