the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Restaurants & Bars
  4. South Korea
  5. Moohoi Architecture Studio
  6. 2014
  7. JEJU Island Restaurant Refurbishment / Moohoi Architecture Studio

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

JEJU Island Restaurant Refurbishment / Moohoi Architecture Studio

  • 22:00 - 1 December, 2015
JEJU Island Restaurant Refurbishment / Moohoi Architecture Studio
JEJU Island Restaurant Refurbishment / Moohoi Architecture Studio, © Kim Jae-Kwan
© Kim Jae-Kwan

© Kim Jae-Kwan © Kim Jae-Kwan © Kim Jae-Kwan © Kim Jae-Kwan + 19

© Kim Jae-Kwan
© Kim Jae-Kwan

Text description provided by the architects. The materials initially considered were steel plates and transparent polycarbonate, but I could not yet find a material that can resist the salinity of the ocean water.

However, we were in a hurry and began the process of demolition first. In this process, I found out that the material used was a dark coloured tile before it was covered with white paint.

© Kim Jae-Kwan
© Kim Jae-Kwan

 The tiles did not come off with ease as we had wished. I found tiles with chipped paint, completely peeled off paint, and parts where the mortar that kept the tile on the wall was chipped as well.

© Kim Jae-Kwan
© Kim Jae-Kwan

Another thing I would like to mention is that the restaurant was at a distance from the nearby neighborhood and thus did not have many visitors.

© Kim Jae-Kwan
© Kim Jae-Kwan

Moreover, it was difficult for people to approach the restaurant because the Jeju Olle Trail in front of the building was very steep. Therefore, I centred the reconstruction plan around the fact that a café would open up on the 1st floor.

In order to solve this problem, I made a path for pedestrians that go from the main road leading to this building. Basically, I had made a small village within a house.

© Kim Jae-Kwan
© Kim Jae-Kwan

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Moohoi Architecture Studio
Office
Cite: "JEJU Island Restaurant Refurbishment / Moohoi Architecture Studio" 01 Dec 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/778069/jeju-island-restaurant-refurbishment-moohoi-architecture-studio/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments