We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Valley House / David Guerra

Valley House / David Guerra

© Jomar Bragança© Jomar Bragança© Jomar Bragança© Jomar Bragança+ 15

Belo Horizonte, Brazil
  • Architects: David Guerra
  • Area Area of this architecture project Area:  710
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2012
  • Photographs
    Photographs:  Jomar Bragança
© Jomar Bragança
© Jomar Bragança

Text description provided by the architects. Located in Nova Lima - MG, on a site of approximately 1300m² in the Crystal Valley condominium, stands a house which looks out over the valley. The idea was to build a house that had all their social and intimate area on the same floor, and the leisure facilities, a laundry area and a garage on the stilts, one floor below. The stilts release the box volume that turns to the landscape with a definitive sight, since the adjacent land is a conservation área.

© Jomar Bragança
© Jomar Bragança

On the entrance level are the hall, a half bath, the living room, dining area and home theater, forming a large open rectangular space that, beyond sight throughout its length, has a low-slope roof with steel structure and wooden lining, loose throughout its length by glass windows. It's like a box whose lid opens beyond the landscape could have the sky around it. Next to the rooms, a comfortable eat-in kitchen with pantry, integrates with the other spaces. Opposite the kitchen, a balcony of contemplation runs the length of the room.

Floor Plan
Floor Plan

Next to the home theater is the family area, with closet for linens, 3 great suites and a Master suite facing two views, with a walk-in closet and a comfortable bathroom. Downstairs, a garage for 8 cars integrates the recreation area and living which is also integrated into the gourmet kitchen, leisure area, sauna, pool and game room, plus a good wine cellar. On the same floor, are the maid’s área and a large storage.

© Jomar Bragança
© Jomar Bragança

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Valley House / David Guerra" 31 Aug 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/772758/valley-house-david-guerra> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.