All
Projects
Products
Events
Competitions

Ryerson University Student Learning Centre / Zeidler Partnership Architects + Snøhetta

Ryerson University Student Learning Centre / Zeidler Partnership Architects + Snøhetta
© Doublespace Photography
© Doublespace Photography

© Lorne Bridgman © Lorne Bridgman © Lorne Bridgman © Lorne Bridgman + 39

University  · 
Toronto, Canada
More Specs Less Specs
© Doublespace Photography
© Doublespace Photography

Text description provided by the architects. Designed by the architectural team of Zeidler and Snøhetta, the Ryerson Student Learning Centre provides the university’s students with an outstanding environment to study, collaborate, and discover. The eight-storey building marks Ryerson’s new face on Yonge Street. It features a glass façade, an elevated plaza, a bridge to the existing library, and a range of academic, study, and collaborative spaces.

© Lorne Bridgman
© Lorne Bridgman

The Yonge Street frontage includes destination retail at and below grade, creating a prominent commercial façade.

© Doublespace Photography
© Doublespace Photography

With links to the existing Library building, the Student Learning Centre offers a variety of creative and inspiring learning environments and spaces. Every floor has its own personality – whether open and interpretive with flexible furniture and terraces or densely filled with enclosed study rooms for groups of four to eight people.

Diagram 2
Diagram 2
West-East Section
West-East Section

The top floor encourages independent, quiet study and contemplation. With full digital support and accessible academic services, the Student Learning Centre fosters educational success and helps promote a culture of collaboration and creativity among Ryerson students.

© Doublespace Photography
© Doublespace Photography

The lightweight and transparent glass skin of the 155,000 sq.ft. Centre features a surface design that creates varying light qualities within the interior spaces. As a further demonstration of Ryerson’s long-time leadership in sustainability, the building is LEED® Silver compliant. At least 50 per cent of the roof is a dedicated green roof.

© Lorne Bridgman
© Lorne Bridgman

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Toronto, ON, Canada

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Ryerson University Student Learning Centre / Zeidler Partnership Architects + Snøhetta" 10 Aug 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/771491/ryerson-university-student-learning-centre-zeidler-partnership-architects-plus-snohetta/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Lorne Bridgman

瑞尔森大学学生学习中心 / Zeidler Partnership Architects + Snøhetta

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.