Baan Plai Haad / Steven J. Leach Architects

Baan Plai Haad / Steven J. Leach Architects

© W workspace© W workspace© W workspace© W workspace+ 43

Muang Pattaya, Thailand
  • Landscape Architect:T.R.O.P (Terrains + Open space)
  • Lighting Designer :Whatandhow studio : Sanchai Kornwattananon
  • Developer:Sansiri Ltd
  • Architect Team:Phongphat Ueasangkhomset, Chanachai Bamroongphong
  • Interior Designer Team:Steven J. Leach Architects Ltd. Totsapol Wibunsin, Julie Limsnukan
  • City:Muang Pattaya
  • Country:Thailand
More SpecsLess Specs
© W workspace
© W workspace
© W workspace
© W workspace

Text description provided by the architects. SL+A  has completedBaan Plai Haad‘, a residential development that provides beach living at the heart of Pattaya. It is situated on Wongamat Beach, which takes only one- two hour’s drive from Bangkok. This beach is well known as the most spectacular, clean and tranquility in Pattaya. The two towers comprise 353 units, which spread across 31-storey and 7-storey buildings. It consists of one to three bedroom residences.

© W workspace
© W workspace

The design was inspired by the oceanfront location and breathtaking private beach. The result is a bold and dynamic architecture that aims to take advantage of the ocean views and warm climate. The living units include floor-to -ceiling glass sliding doors that open the volumes to expansive balconies. Units that are angled toward the Northern sun provide gratifying views of the coastline from both living room and bedroom. Whereas units placed at the West side are suitable for sunset lover. The architectural elements and warm color scheme characterized the façade and harmonized with nature and surrounding contexts. The West façade utilizes horizontal elements while the North facade plays with vertical features in order to create movementand a variety of masses. Feature screens create dramatic shades and shadows throughout the day and night.  When arriving into the facility, one starts to feel the light, breezes, and sound of the ocean. In here, everyone can slow down the usual pace, and unfold the feeling of distance.

© W workspace
© W workspace

Baan Plai Haad features a collection of resort-style facilities including welcoming drop off area and lobby harmonized with spacious landscaped deck, gardens and swimming pool. The open air lobby provides good ventilation and energy saving. It also brings the residents into closer contact with nature and the ocean beyond. The fitness room with wraparound full height glass wall offers gorgeous ocean views. In addition, on level 30th facilitate the twenty-five meters Infinity edge swimming pool, provides the breathtaking panorama view of the city, sea and slice of the Pattaya skyline.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

The landscape area met the challenge of uneven terrain leading to the beach and preserving existing trees, the result is the harmonious balance between steps, slopes, platforms and walls defined by the use of different colors, textures and forms.  

© W workspace
© W workspace

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Na Kluea 18, Muang Pattaya, Amphoe Bang Lamung, Chang Wat Chon Buri 20150, Thailand

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Baan Plai Haad / Steven J. Leach Architects" 29 Jul 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/771006/baan-plai-haad-steven-j-leach-architects> ISSN 0719-8884
© W workspace

Baan Plai Haad 公寓 / Steven J. Leach 建筑事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.