the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Shopping Centers
  4. Thailand
  5. Stu/D/O Architects
  6. 2014
  7. Kurve 7 / Stu/D/O Architects

Kurve 7 / Stu/D/O Architects

  • 22:00 - 22 June, 2015
Kurve 7 / Stu/D/O Architects
Kurve 7 / Stu/D/O Architects, © Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

© Ketsiree Wongwan © Ketsiree Wongwan © Ketsiree Wongwan © Ketsiree Wongwan + 21

  • Architects

  • Location

    Krungthep Kreetha 7 road, Huamak, Bangkapi, Bangkok 10240. Thailand.
  • Area

    6000.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

  • Structural Engineer

    Panit Supasiriluk
  • Mechanical Engineer

    MEE Consultants
  • Interior Architect

    Stu/D/O Architects
  • Landscape Architect

    Teerachai Tharawongthawat
  • Graphic Designer

    Amnaj Suriyawongkul
  • Lighting Designer

    Siriluck Chinsaengchai
  • More Specs Less Specs
© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

Text description provided by the architects. Kurve 7 is a community mall located within a dense residential district in the Eastern part of Bangkok, Krungthep Kreetha 7. Using a series of soft curvature strategies to define, frame, lead, and connect, Stu/D/O is able to realize their goal of creating a new neighborhood commercial space that is linked together by a series of open air garden and public space rather than creating a large enclosed community mall.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan
Floor Plan
Floor Plan
© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

Due to zoning restrictions, the massing is divided into nine separated blocks with the commercial area no larger than 300 square meters each. The small commercial blocks are organized into two longitudinal groups in the front and rear, opening up a curve promenade that elongates the corridor space while providing new visual interests. In order to visually link the separated programmatic massing together, a continuous curved roof is used to architecturally connect the blocks. The center of this exposed concrete roof is lifted up 1.5 meters in its vertical axis, creating a sloped roofline that defines the main entrance. The ground plane at the entry sequence is then lifted up in a similar manner to create a gently sloping ramp, connecting the furthest boundary to the center. Together with the curving plan that pulls in the entry way, these three curves define the main approach and create an intimate space that becomes an open air amphitheater and garden for the public.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

The treatment of materials is used to emphasize each architectural elements of the project. The continuous curved roof plane is constructed from exposed concrete, while the ground plane is defined by wood planks and greenery. The straight vertical planes are treated with a dark rough concrete texture while the curving front facades are treated with floor to ceiling glazing and metal framing details. Existing trees are well preserved and surrounded with terraces, defining a main dining area of the project.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Kurve 7 / Stu/D/O Architects" 22 Jun 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/644945/kurve-7-stu-d-o-architects/> ISSN 0719-8884
© Ketsiree Wongwan

Kurve 7 / Stu/D/O Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.